Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKIJALIŠTA Austrijska policija zabrinuta zbog porasta konzumacije droge, Hrvati vjerni pivu i sarmi

Manje kuhanog vina, sve više kokaina na austrijskim skijalištima

29.12.2008.
u 19:34

Na austrijskim skijalištima ove je zime previše bijeloga, “pogrešnog snijega”, opisuje tamošnja policija sve rašireniju pojavu da se skijaši, umjesto kuhanim vinom, zagrijavaju kokainom. Tekst o tome da je Božić na mnogim skijalištima na koja odlaze Britanci bio bjelji nego inače donosi britanski Times.

List prenosi izjave dužnosnika austrijske policije, koja tvrdi da je postalo normalnim u barovima na skijalištima, uz piće, konzumirati i kokain. Štoviše, pojedini barmeni i učitelji skijanja i sami “u fušu” raspačavaju drogu. Predstavnici policije navode Obertauern i druga skijališta oko Salzburga kao zone u kojima je porast konzumacije droga najosjetniji.

Zanimljivo je da se upravo Obertauern reklamira kao obiteljsko odredište. I to pod sloganom: It’s snowtime, što u svjetlu spoznaja o raširnosti bijelog praha poprima novo značenje. Ni druga austrijska skijališta nisu pošteđena kao, naravno, ni druge zemlje.

Austrijanci su uposlili istražitelje, koji tijekom sezone na oku drže moguće raspačivače. S Hrvatima bi trebali imati ponajmanje posla. Zimovanje na snijegu za naše je mahom obiteljski odmor. – Putnike koji na skijanje ne idu s obitelji nego s prijateljima brojimo na prste.

Pogotovu tijekom tzv. hrvatskog tjedna. Naši ljudi još su vjerni svojim pivicama, sarmi... i nisu ski-partijaneri. U toj zabavi prednjače prebogati Rusi. O obijesti nekih govori i to da opustoše dizajnerske trgovine, a toliko imaju da na odlasku sve kupljeno ostave. Tako nije neobično da sobarice imaju Diorove cipele – kaže iskusna domaća turistička radnica.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije