Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobra vijest

Mamograf popravljen, ženama poslani pozivi

mamograf
VL FOTO
31.10.2012.
u 13:56

Međimurke su u prva dva kruga pregleda imale najbolji odaziv u Hrvatskoj – 86 i 82 posto

Nakon višemjesečne stanke Međimurke ponovno mogu odlaziti na mamografske preglede u Županijskoj bolnici Čakovec. Nakon što je Ministarstvo zdravlja osiguralo oko 600.000 kuna za popravak mamografa koji je od proljeća stajao pokvaren, 15. studenog u bolnici će početi pregledi žena rođenih 1954., 1955. i 1943. godine, kojima su pozivi već poslani.

Da kraja godine i početkom 2013. bit će pozvane i žene rođene 1951., 1950. 1949. i 1948. godine, najavljuju u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije. U ovom krugu poziva bit će uključene žene rođene od 1943. do 1962. godine. U Međimurskoj županiji Nacionalni program za rano otkrivanje raka dojke počeo se provoditi u kolovozu 2006. godine. Nositelj je Ministarstvo zdravlja, a ciljevi su smanjenje smrtnost od raka dojke koji bi trebalo otkriti u početnom stadiju i time smanjiti troškove liječenja te poboljšati kvalitetu života bolesnica s rakom dojke.

Ženama u dobi od 50 do 69 godina omogućeno je  da svake dvije godine obave besplatno mamografsko snimanje dojki, bez obzira na to imaju li zdravstveno osiguranje ili nemaju.

– Od veljače ove godine pa do rujna u Hrvatskoj program se nije provodio. U Međimurskoj županiji zbog kvara na mamografu nismo mogli nastaviti program u rujnu – ističu u ZJZ-u. S obzirom na to da su Međimurke u prva dva kruga pregleda imale najbolji odaziv u Hrvatskoj – 86 i 82 posto, u ZJZ-u se nadaju da će tako biti u trećem krugu.

Ključne riječi

Komentara 2

ZV
Zvonimir555
16:50 31.10.2012.

Drage zene Hrvatske, treba ici na preglede kod lijecnika koji to svojom rukom -strucno moze otkriti-za to i postoji. Svi ti apatati su nuzno zlo...i u vecini slucajeva bespotrebni. Ako zena kontroliran krv, urin i drugo, ako ide kod ginekologaoga da se redoviti pregleda,nisu joj potrebni aparati. Zasto onda postoje lijecnici strucnjaci?? Dodatna zracenja ostecuju tkivo, kosti i remete rad mnogih organa. To je sok za zdrav i bolestan organizam . I svima je to jasno!

ZV
Zvonimir555
16:51 31.10.2012.

Preventivno lijecenje je ono sto nas moze odmaknuti od takvih pregleda. Mnogo povrca i voca, tjestenine , te izbjegavanje GMO hrane - a meso je najotrovnije, kao i tuna koja ima zivu u sebi. Sto su naucnici i dokazali-da jeje zdravstveno pogubna , jer je otrovna. Drugo i najvaznije, za bilo kakav pregled, mora se uzeti i drugo misljenje , nekog drugoga lijecnika- te je bitno, da se misljenja usporede. K tome, ne treba drugom lijecniku reci , da ste vec imali jedan pregled. Iznenadili bi ste se kako svatko od tih specijalista ima svoju pricu u vezi vas. Ja sam sama otkrila, da mi je specijalistica za osteoporozu u Mihanovicevoj u Zagrebu , propisala lijek ,,> Actonel Combi D< i da je taj lijek, Jedan od 10 najopasnijih lijekova na ovome Svijetu. Molim vas zene, pripazite na ovo. Jedno lijecite , a sve druge bitne i vitalne organe sa tim lijekovima trajno trujete-i sebe vodite u sigurnu i bolnu smrt. Sa otkazivanjem bubrega, zuci jetre i sl, i slicnoga. Ne dajite se na kojekakove nepotrebne preglede sa zracenjima , ako su vam krv, i sve ostalo u najboljem redu!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije