Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strava u dvorani

Mama, idem na nogomet... A onda je čula da je na njega pao gol

dječaka poklopio gol (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/6
Autori: Irena Kustura, Marina Škalić/VLM, Sonja Hoffman
01.12.2010.
u 11:03

Neki od učenika koji su vidjeli nesreću zbog šoka nisu došli u školu

Stravična nesreća jučer je potresla zagrebačku Osnovnu školu Prečko, kada je na nogometnom treningu u dvorani za tjelesnu kulturu u 19.30 sati vratnica pala na glavu devetogodišnjeg učenika četvrtog razreda pred šokiranom djecom. S teškim ozljedama glave nesretni se dječak bori za život u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj. Kako se to dogodilo, policija još istražuje, a prema kazivanju svjedoka, pokretni, nepričvršćen gol pao je dok su se dječaci igrali oko njega. Dotle je profesor tjelesnog davao upute skupini djece okupljenoj na drugom golu.

Teško stanje

Dječak je u Klaićevu bolnicu došao poremećene svijesti, kažu liječnici, i u iznimno tešku stanju te ima nagnječenje mozga. Ističu da je rano za prognoze, a iskustvo im kaže da je kod ovakvih ozljeda, unatoč njihovoj težini, oporavak moguć. Dječak je na odjelu intenzivnog liječenja, a trenutačno je na respiratoru i u komi izazvanoj lijekovima.

– Moj živahni, dražesni sin spavat će do sutra. Cijela obitelj čeka da se naše drago dijete probudi, ali jako je loše – isprekidanim, drhtavim glasom i kroz jecaje govorio nam je dječakov otac. Mališan se vratio kući nakon škole, presvukao se, uzeo stvari za trening i rekao: Mama, idem na nogomet. Roditelji koji su bili na treningu dotrčali su i javili da nam je dijete bez svijesti. Vidio sam ga jučer u školi kako ondje leži, ali nisam bio svjestan što se događa – prepričao je otac stravične trenutke.

Kako je rekao ravnatelj škole Ante Pavičić, profesor tjelesnog koji je u sklopu programa “Vikendom u školske dvorane” imao nogometni trening s učenicima četvrtih i petih razreda te nije vidio sam incident. Pohitao je upomoć, kao i ostalo osoblje, a prvu pomoć dječaku je pružila liječnica, majka jednog od učenika, te je dječak prevezen u Klaićevu.

– Golovi nisu predviđeni da se učvršćuju, a ako se znalo da nisu stabilni, trener je trebao biti odgovoran za sigurnost djece – ogorčen je otac. Obitelj je, kaže, zadnja doznala za nesreću.

– I policajac s kojim sam razgovarao, a kojem zahvaljujem i na zalaganju, uzrujan se čudio što škola nije obavijestila policiju, koja je došla tek u 23 sata – požalio se otac.

– Rekli su mi u 20.35 sati, kada je dijete već bilo u bolnici. Dotad je osoblje činilo sve da mu pomognu. Prvo mi je palo na pamet da obavijestim Ured za obrazovanje i šport, a zatim sam pohitao u bolnicu. Pokretni se golovi u dvorani sklone kada djeca treniraju košarku, sve je po propisima – odgovorio je ravnatelj.

Nema propusta škole?

– Jučer smo bili ondje i vjerujemo da škola ima odgovarajuću opremu. Ostalo je na policiji – rekli su danas iz Gradskog ureda za obrazovanje i šport.

– Inspekcija će obaviti nadzor, a za školske dvorane odgovorni su gradovi, županije i ravnatelji škola – ističu u Ministarstvu obrazovanja.

Stradalog dječaka u školi opisuju društvenim i srdačnim. Šokiranim učenicima pružena je psihološka pomoć, a neki zbog stresa nisu danas došli na nastavu. Iz policije su rekli da u razgovoru sa svjedocima nastoje ustanoviti što se dogodilo te hoće li netko kazneno odgovarati.

Komentara 77

FE
Felicijen
16:54 01.12.2010.

Ako se već zna da se djeca čim ulete u dvoranu objese svi na golove i druge sprave, onda ih je potrebno adekvatno učvrstiti za pod! Pa zar nije tužno da u zemlji nogometa to ne vide i da svako malo netko strada od prevrnutog gola!?

TO
tomokaro
17:19 01.12.2010.

Mene posebno zanima kakove kvalifikacije ima taj trener, svjedoci smo da neki trenerčići sa tečajevima rade u športu a za to imammo visokoobrazovane kineziologe. Štetno po učesnike, štetno po društvo.

DU
Deleted user
15:03 01.12.2010.

htio sam reči da ne treba sad profesora linčovati kaj se mali majmun vjesio po prečki gola..pa vi i dalje šibajte minuse kolko hočete...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije