Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otac silovatelj oslobođen, kći se boji ići kući
Povratak na članak

Malu Jagodu želi posvojiti bračni par iz Njemačke

U kaznenom postupku silovanje djeteta nije dokazano, ali u obiteljskom bi postupku trebalo voditi računa o tome da Jagodi nije u interesu živjeti s roditeljima.

Komentari 17

MM
marta martinko
11:04 28.04.2010.

@BenoitPot Zanimljivo o čemu razmišljate u trenucima kada je u pitanju život i budućnost jedne malene djevojčice - o grafološkoj analizi???? Bitno je napomenuti nekoliko bitnih činjenica: djevojčica je silovana od oca monstruma a vrlo je žalosno da je udomljenaa u obitelji sestre istog toga oca monstruma. Na čiji je prijedlog je djevojčica udomljena u obitelji vlastitog oca silovatelja? A gdje su tu dječji pravobranitelji, centri za socijalnu skrb i sud?

VL
UK
Ugo Kajvez
21:55 08.02.2010.

Dijete može prisvojiti sam obitelj iz RH!!!!!! ....... NIKAKVO trgovanje u tuđu zemlju!!!! .......... . NEMA nitko na to pravo dijete poslati u tuđinsku sredinu!! .........

VL
OB
-obrisani-
09:23 09.02.2010.

09.02.2010. u 00:15h kecnadesetku je napisao/la: Jos nesto. Ovdje se nekako ne smije zanemariti da je i majka suodgovorna ! Majka je MORALA za svoje dijete poginuti, a ne skrivati ovog monstruma... U pravu si, to je i moje misljenje!! trebala mu je odsjec glavu kad spava ako ge se bojala kad je budan. Dijete k rodbini i-sama mu presudit! Ovak je jednako kriva kao i ta budala koja samo trosi kisik bez veze...

VL
SN
snovak45
17:12 09.02.2010.

Naravno, nikome od stručnjaka nije palo na pamet da je suodgovorna i ova nemajka. Sačuvaj Bože da se nju stavi na poligraf i podvrgne cjelovitu ispitivanju. Stručnjaci čak govore o zanemarivanju namjesto o monstruoznoj, o teškoj, o kaznenoj zloporabi roditeljske dužnosti.

VL
LO
lola
11:03 09.02.2010.

Sta ti \"strucnjaci\" *eru..pa kolko dokaza trebaju da je djete seksualno zlostavljano...dok takozvani \"strucnjaci\" diskutiraju i mlate praznu slamu, djete, traumatizirano do kraja zivota, umire od straha da mora opet svojim \"roditeljima\"..Trebali su psiholozi, pravobranitelji i soziolozi vec odavno reagirati..zivaa sramota za takve \'\"strucnjake-\" i za Hrvatsku...

VL
ZE
zendraf
23:15 08.02.2010.

Ugo, stvarno pišeš bezvezarije.Pored svega što je dijete prošlo, sad bi ga još trebalo kazniti tako da živi u Hrvatskoj? Stvarno si jadan ko i sama Hrvatska!

VL
OB
-obrisani-
00:00 09.02.2010.

Kako da malena Jagoda ostvari to svoje pravo ako ju zlostavlja otac,a majka koja je također žrtva zlostavljanja supruga,u strahu šuti mjesecima,dok njihova malena Jagoda pati fizički i psihički..Umorno pokislo jutro. U gradu zima. Srebrni put blista. Tik do mene na klupici maloj, zalutali bijeli golub poput nevinog nebeskog svirača tiho plače. Poduzmite sve sto je u vasoj moci ministre da svjetlo pobjedi....

VL
OB
-obrisani-
00:15 09.02.2010.

Jos nesto. Ovdje se nekako ne smije zanemariti da je i majka suodgovorna ! Majka je MORALA za svoje dijete poginuti, a ne skrivati ovog monstruma.

VL
OB
-obrisani-
00:18 09.02.2010.

Sramota da u jednoj državi koja sebe naziva pravnom, dijete od monstruma brani internet i peticije.A, kakvi su nam suci, zakoni i sudska praksa, to znamo svi oodavno.Totalna sprdačina kaos i smijurija do bola- to je hr.pravosudje...

VL
Avatar lola lola
lola lola
04:11 09.02.2010.

Gosp. Ostric, kolika je vjerojatnost da tako malo dijete izmisli sve pojedinosti o silovanju? Uz to, ako postoji bilo kakva naznaka da se nad djetetom vrsi nekakvo seksualno nasilje i iskoristavanje, to se treba uzeti u obzir vrlo ozbiljno. Nisamm toliko upucena u slucaj da bih mogla govoriti za i protiv, ali ako je ovdje u igri traumatizirano i iskoristavano dijete, to je alarmantno, i koliko je puna sudska praksa dokazala da je veliki broj djece bio silovan sustavno samo zato sto nitko nije reagirao na vrijeme?

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
08:05 09.02.2010.

O tome kako ne funkcionira sustav kad je u pitanju zaštita najboljeg interesa djeteta, ne treba daleko ići, dovoljno je otići do Obiteljskog odjela Građanskog suda u Zagrebu pa predlažem novinarima ako zaista žele pomoći djeci uvedite 24 satna dežurstva na tom odjelu. Jedan sam od mnogih očeva koji se pokušava izboriti za pravo na susrete i druženja sa vlastitim djetetom. Unatoč jasnom i nedvosmislenom mišljenju struke psihologa da je u djetetovom interesu proširenje kontakata sa ocem, sutkinja koja skandalozno vodi postupak ne držeći se Zakona o parničnom postupku ne želi donijeti takvu odluku nego odugovlači postupak, pristrana je, vrši telefonske pritiske, ucjenjuje.

VL
CR
crocro
08:13 09.02.2010.

Kada bih ja morao odlučiti, koga zaštititi, ili dijete ili njenog oca. Ja bih zaštitio dijete. Kao prvo, vrlo je rijetko da je dijete u toj dobi neiskreno, a ako govori iskreno mora imati nekakav povod. Mora imnati motiv za svoj iskaz. A motiv crpi iz ponašanja svojeg defektnog oca. Prema tome ako mi kao društvo štitimo djecu geslom: \"Nema tolerancije nasilja prema djeci\" ili \"nulta stopa tolerancije nasilja prema djeci\", a sud izrijekom stoji u zaštiti ocu, onda o čemu mi razgovaramo. To je slično kao kada se dogodi prometna nesreća u kojoj strada nevina osoba. I sada sud štiti onu koja je preostala a to je krivac, pa ga čak uz određene okolnosti i oslobodi. Ovo se ne smije dogoditi i dijete prepustiti nemilosti oca. Dijete se boji a ima razloge bojati se, dijete ne želi kući ocu, a ima razloge zašto ne želi. To jedino sud ne želi znati. Pa treba podnijeti tužbu protiv sudaca. Jer dosta je nasilja prema djeci.

VL
UK
Ugo Kajvez
09:05 09.02.2010.

08.02.2010. u 23:15h zendraf . Konrtradiktoran si sam sebe. Veliš \"jadna hrvatska\", da, jadna, kad kao prvo po tvom društvo nezna i neželi brinuti se o SVOJOJ djeci (apropo, briga moja pređi na drugog), meni govoriš da sam jadan a ti odobravaš slanje dijete u TUĐU sredinu što će biti samo još veći šok za nju. MI trebamo brinute se o svojoj djeci ne drugi, ... kakvo smo to mi društvo ( i ti u ovom slučaju) kad raseljevamo svoju djecu (manje važno u ovom slučaju) i ne želimo brnuti se za njih, na istoj smo onda razini kao i oni jadnici na haitiju. Još nešto, ti smatraš da živjeti u hrvatskoj je kazna????, tko je tu jadnik? ..... na koncu više vjeruješ da nema abnormalnog ponašanja u tuđim sredinama da bi tamo kao trebalo biti bolje, ti to garantiraš?? .... bijedan ti je nastup ....

VL
AT
atz
10:56 09.02.2010.

KATASTROFA!!! U svim drugim državama bi oca i majku već davno osudili!!! Netko se pravi ovdje majmuna ili šta??? Pod hitno obnoviti postupak! A odgovorne pred sud!

VL
VK
vječni krojf
12:27 09.02.2010.

Uzas! Dijete bi trebalo odmah udaljiti zauvijek od takvih manijanskih roditelja, anjih u cuzu pa nek probaju i oni kako to izgleda silovanje a toga bi u zatvoru imali dosta.Nase pravosudje sve vise zakazuje,svi cekaju da se bas najgore dogodi da bi tek tada reagirali.

VL
OB
-obrisani-
13:42 09.02.2010.

obratite pažnju na jedan, zapravo par detalja: pogledajte kako su pisana slova \"N\", \"E\"! pitanje je da li je tekst pisalo dijete od devet godina, dakle 2. ili 3. razred osnovne škole? sigurno nije! dobro a tko se onda usudio manipulirati dječji crtež? ne želim braniti perverznjaka ako on to jest ali ne zaboravimo da ima još većih perverznjaka, onih koji manipuliraju djecom i nagovaraju ih da daju maštovite iskaze. OVO NIJE DJEČIJI RUKOPIS !!

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
15:02 09.02.2010.

Zašto treba sve ovo doći u medije da bi nadležne institucije tek onda počele funkcionirati? Što su radili do sada? Koliko je još djece kojima treba pomoć i zaštita nadležnih institucija, a oni nisu bili te sreće da mediji dođu do njih?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.