Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODJEL ZA MLADEŽ

Maloljetnim napadačima određen jednomjesečni pritvor u Remetincu

23.10.2008.
u 20:33

Protiv četvorice maloljetnika, uključenih u kobni napad na Luku Ritza, tužiteljstvo je stavilo Općinskom kaznenom sudu zahtjev za pokretanjem pripremnog postupka, a protiv jedinog punoljetnika podnijet je optužni prijedlog za nanošenje teške tjelesne ozljede i nasilničko ponašanje. Maloljetnici su inače i danas dovedeni u Odjel za mladež Općinskog kaznenog suda, gdje im je određen jednomjesečni pritvor.

Iako se zbog tajnosti postupka sud ne smije očitovati o konkretnim detaljima, ovakav nastavak očekivao se i dan prije. Iz pouzdanih smo izvora doznali da su maloljetnici u zatvoru u Remetincu, što znači s ostalim, punoljetnim “stanarima” zatvora, u kojemu ne postoji posebna jedinica za maloljetnike, pa su osumnjičeni napadači na Luku Ritza pod posebnim nadzorom čuvara.

Što se pak tiče današnjeg nastavka istražnih radnji na Odjelu za mladež, osumnjičeni se i dalje brane šutnjom. Spominju se tri svjedoka koja će biti ispitana, a može se očekivati i vještačenje ozljeda pokojnog Ritza, o čemu će umnogome ovisiti kvalifikacija kaznenog djela za koje će maloljetni osumnjičenici biti optuženi.

Neslužbeno smo doznali i to da bi se tijekom postupka moglo otvoriti pitanje je li Ritz uopće neposredno nakon napada bio podvrgnut pregledu na CT-u u KBC-u Rebru te, ako jest, nije li u tom slučaju nalaz trebao predvidjeti tragičnu Ritzovu smrt, koja je uslijedila jedanaest dana nakon napada.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije