Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međimurje

Maloljetnik preko profila "Naoružan do zuba" poticao na mržnju i nasilje

Policija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
10.04.2017.
u 11:03

Upozoravamo građane kako su svi oblici širenja mržnje i pozivanja na nasilje, neprimjereni i podliježu prekršajnoj, odnosno kaznenoj odgovornosti - ističu u PU međimurskoj.

Operativno-komunikacijski centar PU međimurske putem mobilne aplikacije "MUP-Sigurnost i povjerenje" zaprimio je jučer dojavu da je na društvenoj mreži Facebook, u grupi Međimurski plac, maloljetnik s područja Međimurske županije putem svog profila "Naoružan do zuba" javno pozivao na nasilje i mržnju prema građanima određene nacionalne pripadnosti.

Uz objavu je priložio je i dvije fotografije raznog vatrenog oružja. U suradnji s Državnim odvjetništvom provjerena je istinitost dojave i pronađen počinitelj tog kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju. - Pretragom doma i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni nije pronađeno vatreno oružje, kao ni drugi predmeti koji bi bili podesni za počinjenje opisanog ili nekog drugog kaznenog djela. Prema osumnjičenom maloljetniku podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku - kažu u PU međimurskoj, koja je nakon prošlotjednog ubojstva u Piškorovcu zaprimila niz dojava. - Provedenim kriminalističkim istraživanjima nije potvrđena istinitost tih dojava.

Upozoravamo građane kako su svi oblici širenja mržnje i pozivanja na nasilje, neprimjereni i podliježu prekršajnoj, odnosno kaznenoj odgovornosti. Sve dojave o takvim sukobima temeljito provjeravamo. Ako se utvrdi da je dojavitelj postupao s namjerom da lažno obavijesti policiju ili neku drugu javnu službu koja osigurava red ili pruža pomoć, o događaju koji iziskuje njeno hitno djelovanje, čini kazneno djelo te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava - ističu u PU međimurskoj.

>> Pomoćnik ministra Tolušića sijao mržnju na Facebooku

>> Uhićeni jer su poveli navijanje: Ubij Srbina

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar MarkoHR
MarkoHR
12:43 10.04.2017.

Ako je u Međimurju netko naoružan, ako netko doslovno terorizira, puca i drži u strahu druge, onda su u pitaju baš pripadnici te nacionalne manjine..

KT
karlo_tt
11:41 10.04.2017.

Koja manipulacija!! Na nasilje prema Hrvatima se pozivalo i to uz četničke stihove. A upravo se radi o pripadniku "manjine". Ali one "zakonom zaštićene" pa se to ne smije javno reći. Stvarno smo jadni kad u svojoj zemlji postajemo deklariranii kao manjina samo radi političke korektnosti!! Jadni li smo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije