Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRITVOREN

Maloljetnik (16) iznuđivao novac od obitelji, majci prijetio: Ako mi ne daš 5000 kn, ubit ću baku

g
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
27.10.2016.
u 20:16

Nakon što mu je majka zbog svega što je radio prestala davati džeparac, on je počeo zlostavljati nju i baku

Maloljetnik (16) sumnjiči se za iznudu nad mamom i bakom, a sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Mladića, koji je tek prije tjedan dana napunio 16 godina, sumnjiči se da je od majke iznuđivao prvo 1000 kn, a zatim 5000 kuna. Do novca je pokušao doći prijetnjama baki, pa je majci vikao:

– Ako mi ne daš novac, ubit ću baku!

Baku je inače jednom prigodom napao te ju je tukao šakama po glavi, zbog čega je završio na prekršajnom sudu te je dobio sudski ukor zbog nasilja u obitelji.

Kada je zbog tog incidenta završio na sudu, pravdao se da je baku napao jer je imao problema u školi zbog čega je patio i od nesanice. Teror nad majkom i bakom provodio je od veljače ove godine, a kako su doznali istražitelji, problemi su počeli nakon što je krenuo u srednju školu.

Do tada je bio vrlo dobar učenik, no prelaskom iz osnovne u srednju školu, počeo je pušiti i piti te neredovito ići na nastavu, a majka mu je prestala davati džeparac koji je mjesečno iznosio oko 1600 kuna. Nakon što mu je majka zbog svega što je radio prestala davati džeparac, on je počeo zlostavljati nju i baku.

Ključne riječi

Komentara 10

KA
katimalo
21:29 27.10.2016.

sigurno ima dosta ako djetetu moze davati 1.600 kuna deparca 😁sad se zali pa tko ga odgaja

TH
than
23:55 27.10.2016.

Odmah kontaktirati pravobraniteljicu za djecu.... Ipak je dijete ugrozeno i dati ga njoj, po mogucnosti da ga posvoji, jer ona puno zuji, a malo meda daje. Odnosno, prica o nekim pravima, a nisu sva djeca ista....

MM
maximilijanalexandar.max
21:22 27.10.2016.

Treba malog u popravni dom pa nek radi za društveno dobro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije