Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poreč

Maloljetnica u obiteljskoj kući uredila "indoor plantažu" za uzgoj marihuane

Marihuana
Foto: Ilustracija: Marko Jurinec/PIXSELL
24.06.2014.
u 15:07

Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo, odnosno da je neovlašteno proizvodila drogu, protiv maloljetne hrvatske državljanke podnosi se kaznena prijava u redovnom postupku

Pretražujući obiteljsku kuću na osnovi sudskog naloga, porečka policija je 20. lipnja pronašla posebno izrađen laboratorij za uzgoj marihuane, "indoor plantažu" sa šest zasađenih stabljika indijske konoplje, ukupne težine oko 460 grama.

Pronašli su još dvije biljke indijske konoplje te oko 28 grama suhe zelene biljne materije, za koju je preliminarnim testiranjem utvrđeno da se radi o marihuani. Provedenim istraživanjem utvrđeno je da je maloljetnica preinačila manju prostoriju u kući, oblijepila je folijom, postavila umjetnu rasvjetu, grijanje i ventilaciju, a potom je od ožujka uzgajala indijsku konoplju kako bi proizvela marihuanu za svoje potrebe. Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo, odnosno da je neovlašteno proizvodila drogu, protiv maloljetne hrvatske državljanke podnosi se kaznena prijava u redovnom postupku.

>> Šestorica dilera drogu nabavljali u BiH pa je preprodavali na području Metkovića

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar lazarus
lazarus
15:56 24.06.2014.

Marihuana nije droga, a osim toga piše da ju je uzgajala za osobnu upotrebu.

MA
madmax17
16:33 24.06.2014.

"za koju je preliminarnim testiranjem utvrđeno da se radi o marihuani" je li ovo prelimenarno testiranje znači smotali su i zapalili?

Avatar Becarina
Becarina
15:12 24.06.2014.

Maloljetnike koriste dileri jer ih je tesko kazniti . Iza nje stoji sigurno neko punoljetan , mozda i roditelj za kojeg ona preuzima na sebe .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije