Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stara Gradiška

Maloljetna Talijanka prijavila hrvatskog policajca za silovanje

\'granica1\'
Ilustracija
02.09.2011.
u 16:55

Policija nema informacija o navodnom silovanju o kojem su se raspisali talijanski mediji

Djevojka (17) iz Padove prijavila je talijanskim karabinjerima, poslije višednevne šutnje, da ju je navodno silovao hrvatski policajac na graničnom prijelazu u Staroj Gradišci u noći na 17. kolovoza. Talijanska državna televizija RAI objavila je sinoć da je maloljetnica podnijela prijavu talijanskoj policiji. Djevojka je, kako je objavila RAI, opisala silovatelja kao 50-godišnjeg muškarca visokog oko dva metra i s velikim šakama. Kazala je da joj je policajac zaprijetio osvetom u slučaju da ga prijavi jer zna njezinu adresu. Sve se dogodilo kada su se ona i dečko vraćali s dvotjednog odmora u BiH.

Automobilom su kroz Hrvatsku krenuli za Italiju, a na granici ih je zaustavio hrvatski policajac jer su imali dvije i pol litre alkoholnog pića, odnosno pola litre više od dozvoljenoga. Zatražio je od djevojke da pođe s njim i potpiše izjavu o oduzimanju, dok mladiću nije dozvolio da uzađe iz automobila jer su, kako je objavila RAI, bili u opasnoj zoni. Poslije 15-ak minuta djevojka se sva izbezumljena vratila u automobil i svome dečku ispričala što joj se dogodilo. Nakon toga su njih dvoje, vozili bez stajanja više od 500 km do Padove.

U Padovi se djevojka zatvorila u sebe, ali je onda u suzama sve ispričala majci, koja je s njom otišla prijaviti zločin karabinjerima. Karabinjeri su uzeli izjavu, proveli istragu i sve proslijedili zamjeniku javnog tužitelja Padove, Benedettu Robertiju i talijanskom MVP-u, a spis će biti proslijeđen i hrvatskom tužiteljstvu. Djevojka se oporavlja na psihijatriji bolnice u Padovi.

Brodsko-posavska policijska uprava nema nikakvih podataka o slučaju sedamnaestogodišnje djevojke iz Padove koja je graničnog policajca s prijelaza Stara Gradiška prijavila zbog navodnog silovanja. Riječ je o informaciji koju su u četvrtak prenijeli brojni talijanski mediji.

- Nemamo nikakvih informacija o navodnom silovanju niti o eventualnoj prijavi protiv policajca s graničnog prijelaza u Staroj Gradiški. Sve što znam o tom slučaju pročitao sam na internetskim portalima. Optužbe su u svakom slučaju veoma ozbiljne i otkako sam ja načelnik ne pamtim da se na području ove policijske uprave dogodilo nešto slično – rekao nam je načelnik PU brodsko-posavske Darko Petek.

Komentara 44

X2
xychhr-200
21:06 02.09.2011.

Policija nema podataka o silovanju... pa zar je to čudno, kad se ponašaju kao i popovi... i oni nemaju pojma o silovanoj djeci-;)))...

Avatar NielsenKnockoutsVVS
NielsenKnockoutsVVS
21:06 02.09.2011.

pozdrav Nesalomljiva :)) dakle, ovaj ce da dobije otkaz, takav je obicaj i pravo u toj 1000-godisnjoj kulturnoj tradiciji? nema zatvora??? necu reci da sam iznenadjen, jer nisam. :p

Avatar NielsenKnockoutsVVS
NielsenKnockoutsVVS
20:18 02.09.2011.

mi smo veoma veoma konzervativni u nekim stvarima, gotovo starozavetski. oko za oko, zub za zub. :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije