Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezaustavljivi

Maloljetna banda: Djevojčica bila mozak provalničkih pohoda

'lopov_nnn_bih_161209'
Ilustracija
17.08.2011.
u 09:18

U ekipi je bila 14-godišnjakinja, brat i sestra blizanci od 12 godina te njihov mlađi brat

Dječja banda predvođena 14-godišnjakinjom harala je neko vrijeme Markušicom, na području Vukovarsko-srijemske županije. Provaljivali su i uzimali sve što im je došlo pod ruku. Od 12. do 16. kolovoza 14-godišnjakinja je, zajedno s troje djece, u dobi od 12 i 11 godina, provalila u prodavaonicu mješovite robe Boso u Markušici te su odnijeli slatkiše i školski pribor.

Upadali i u urede Općine

Nakon toga provalili su u prostorije Općine Markušica, odakle su ukrali pet državnih zastava Republike Hrvatske i tri srpske zastave jer drugih vrednijih stvari nisu pronašli.  Kada su pokupili sve zastave, 11-godišnjak iz Markušice, u kojoj su 90 posto stanovništva Srbi, iza prodavaonice je zapalio hrvatsku državnu zastavu. Materijalna šteta je 2000 kuna

Kako nam je objasnio glasnogovornik Luka Barunčić, djevojčica (14) kazneno je prijavljena Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Vukovaru, a za troje djece, od 12 i 11 godina, dostavljena je obavijest Centru za socijalnu skrb u Vinkovcima zbog počinjenih kaznenih djela teške krađe i povrede ugleda Republike Hrvatske.

Najšokantnije u ovom slučaju je što su 14-godišnjakinja i ostali iz njezine bande poznati policiji otprije po provalama i sitnijim krađama u trgovini u središtu sela i općinskim uredima. Neslužbeno doznajemo da su 12-godišnjaci brat i sestra blizanci, a 11-godišnjak je njihov mlađi brat. Luka Barunčić kaže kako nisu imali poseban pribor za provale, već bi najjednostavnije razbili staklo na prozoru i ušli u trgovinu ili bi na otvorenom prozoru razrezali mrežu za komarce i tako ušli.

Pokazali su zavidnu provalničku umješnost kada su prije nekoliko dana razbili nekoliko crepova na krovu kuće i preko krovišta ušli u trgovinu.

Socijalne službe upozorile

Policija ima zabilježene provale u kafić 2. srpnja kada su uzeli manji novčani polog  i deset kutija cigareta, 13. lipnja su  provalili u trgovinu Boso, a 3. kolovoza je 14-godišnjakinja ušla u ured načelnika općine, prevrtala ladice i uzela četiri svežnja ključeva. Policija nema podatke o kakvim je obiteljima riječ, ali znaju da su  socijalne službe i prije upozoravale roditelje na ponašanje njihove djece, ali očito bez rezultata

Komentara 19

OB
-obrisani-
10:22 17.08.2011.

Zastavu su zapalili u mjestu gdje Srbi cine vecinu i gdje su djeca tako odgojena..dogadaji nemaju veze sa \"drustvom u rasulu\"\"..i da je situacija bajna u ostatku Hrvatske tamo bi opet rasla takva djeca...mi imamo svoju istinu oni svoju...

BA
Bandit
10:34 17.08.2011.

17.08.2011. u 10:22h bubimir 2011 je napisao/la: Zastavu su zapalili u mjestu gdje Srbi cine vecinu i gdje su djeca tako odgojena..dogadaji nemaju veze sa \"drustvom u rasulu\"\"..i da je situacija bajna u ostatku Hrvatske tamo bi opet rasla takva djeca...mi imamo svoju istinu oni svoju... ------------------------------------ U potpunosti si u pravu,i kako sad da ocekujemo od srba suzivot i lojalnost kad i nakon toliko godina uce djecu lazima,kako neshvacaju da je to samo za njihovu djecu lose za buducnost no vjerujem i siguran sam da nisu svi srbi istog misljenja kao i roditelji ove djece...

JS
Josip Suvalj
09:43 17.08.2011.

Bože dragi....znam da nam je društv u rasulu, ali ovo je previše...nažalost, po meni najveći krivci su roditelji, iako ne vjerujem da im je drago..Ili su nezaposleni kao i većina u ovoj državi, ili pak imaju previše posla i obaveza da ne stignu odgajati svoju vlastitu dijecu i učiti ih osnovnim ljudskim vrijednostima. Nije ni meni bilo bajno djetinjstvo, pogotovo radi rata, ali nikad mi nebi palo na pamet takvo nešto..Što se tiče paljenja zastave, ništa drugo doli kućni odgoj...svaka čast roditeljima, mora da ste ponosni !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije