Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi lider seljaka

Malo poznati Hrg lako pobijedio najboljeg ministra prošle vlade

Branko Hrg
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/3
28.01.2012.
u 07:58

Josip Friščić kazao je da jedan osvojeni zastupnički mandat neuspjeh HSS-a te je istaknuo da je takav rezultat njegova odgovornost zbog čega se nije kanidirao iznova na predsjedničku dužnost.

Križevački gradonačelnik Branko Hrg novi je predsjednik HSS-a, Pobijedio je u subotu na izbornoj Skupštini stranke protukandidata Damira Bajsa s gotovo dvjesto glasova razlike - Hrg je dobio 555 glasova, a Bajs 374 glasa. Bivši ministar turizma koji je i jedini zastupnik HSS-a u Hrvatskom saboru (jedini osvojeni mandat mu je prepustio sada bivši predsjednik Josip Friščić, op.a.) nije postao šef jer mu je većina od 948 delegata pripisala odgovornost za srozavanje ugleda HSS-a.Već se pri kandidacijskim govorima Bajsa i Hrga moglo naslutiti tko će biti prvi seljak. Hrg, koji je u svom govoru bio oštar i izravan, osvojio je dug i ohrabrujući aplauz, dok je Bajsov govor aplauzom prekidala grupica njegovih poklonika, a na kraju je dobio “formalni” pljesak. Iako je i Hrg bio u dosadašnjem predsjedništvu stranke, u svom je programu, kojeg je nazvao “ugovorom s članovima stranke” indirektno čelne haesesovce prozvao da su potkupljivi foteljaši.

- Proteklih osam, a posebno posljednje četiri godine, stranačko čelništvo gurnulo je stranku na rub opasne provalije. Sveli su HSS na jednog zastupnike, na doživljaj stranke trgovačkog putnika. HSS je stradao u koaliciji sa SDP-om, a ova zadnja s HDZ-om nas je skoro i uništila. Ako pogledamo zadnju koaliciju ona je imala dvije faze : programsku i foteljašku –kazao je Hrg i izazvao odobravanje delegata., Obećao je da HSS više neće biti trgovačka stranka, a da će se o budućim koalicijama odlučivati na Skupštinama stranke, ako treba i tajnim glasovanjem.

Od HSS-a planira napraviti stranku centra koja će po zaštiti nacionalnog interesa biti desna, a po zaštiti socijalnih prava lijeva.

– Nužna je stranačka konsolidacija, programsko osvježenje, kadrovsko pomlađivanje i unutarstranačka demokratizacija. Vraćamo se programu “Preporod hrvatskog sela”. Kao što su braća Radić prosvjećivala selo, zar vrijeme ulaska u Europsku uniju za naše nespremno selo nije identično – retorički je poručio Hrg. Bajs se u svom govoru nije istaknuo već je spomenuo da je i Hrg bio dio tima koji je vodio HSS, a kao svoje prednosti istaknuo je uspješno vođenje bjelovarsko-bilogorske organizacije i iskustvo ministra turizma. –Napravili smo mi mnogo stvari, ali ih nismo jasno naglasili – kazao je Bajs. Dodao je da HSS mora napravit iskorak prema gradu te da se mora zalagati za kvalitetnu hranu. Bivši šef J. Friščić nedugo nakon svog govora, napustio je Skupštinu HSS-a. Tako se nije stigao suočiti s desetak haesesovaca koji su s govornice prozvali vodstvo za uništavanje stranke, nepoštenje, beskičmenjaštvo, neodgovornost,... Jedan delegat za govornicom se i rasplakao, dok je jedna članica savjetovala budućem vodstvu da se paze tko ih tapša “jer možda samo provjerava koliko je savitljiv”.

Ključne riječi

Komentara 75

DI
dimitrijet
08:40 29.01.2012.

@gospar E moj gosparu, cega se pametan stidi time se budala hvali.

Avatar pretorijanac
pretorijanac
18:03 28.01.2012.

HRG ..stvorio ga je veliki Joža gubitnik koji će i dalje konce vući preko ovog smješnog križevačkog gradonačelnika! Bljak!

Avatar wratnik
wratnik
19:23 28.01.2012.

bit ce vrlo tesko objasniti daje ta HSS. jos nekom potrebana, HDZ-u nije vise potreban, kukuriku je netreba, a njihovi biraci su nasli njihova utocista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije