Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mališani napravili tisuću ptica za djecu Haitija

Haiti
30.01.2010.
u 13:28

Unatoč hladnoći, Vinkovčani su se u velikom broju odazvali humanitarnoj akciji mališana i u sat vremena pokupovali su gotovo svih tisuću ptica.

VINKOVCI - Mališani iz svih šest vinkovačkih dječjih vrtića, njih oko 500 izradili su uz pomoć svojih teta drevnom japanskom tehnikom origami tisuću ptica koje su danas dopodne prodavali na središnjem vinkovačkom trgu Bana Josipa Šokčevića, a prikupljeni novac će preko UNICEF-a uplatiti za djecu u potresu stradalom Haitiju.

Unatoč hladnoći, Vinkovčani su se u velikom broju odazvali humanitarnoj akciji mališana i u sat vremena pokupovali su gotovo svih tisuću ptica.

- Djeca su s puno radosti i razumijevanja radila ptice na koje su crtežima napisali svoje poruke djeci koja su jako daleko od njih, ali naši mališani shvaćaju da su nastradali i da je njihovim vršnjacima na Haitiju potrebna pomoć. Svaki mališan je napravio dvije ptice za dječaka i djevojčicu sa Haitija - kaže Mirjana Pešec, ravnateljica vinkovačkog Centra za predškolski uzrast i začetnica ideje za ovu humanitarnu akciju. (mf)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije