Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVILA NAGRADNOG NATJEČAJA

„Mali zeleni natječaj!“

Mali zeleni natječaj
PIXSELL/DPA
23.03.2022.
u 14:27

Natječaj se raspisuje u svrhu skretanja pozornosti učenika na važnost ekologije i očuvanja okoliša.

Večernji list d.o.o. raspisuje nagradni natječaj 'Mali zeleni natječaj' (dalje u tekstu: Natječaj) za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, petog do osmog razreda osnovne škole te učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj.

ČLANAK 1: ORGANIZATOR NATJEČAJA
Večernji list d.o.o., Oreškovićeva 6h/1, 10010 Zagreb, OIB: 92276133102, koji ima sva prava i obveze koje proizlaze iz nagradnog natječaja.


ČLANAK 2: TRAJANJE I SVRHA NATJEČAJA:
Natječaj se raspisuje u svrhu skretanja pozornosti učenika na važnost ekologije i očuvanja okoliša. Natječaj traje od 23. ožujka 2022. do 25. svibnja 2022. Prijava i predaja radova moguća je u navedenom razdoblju.

ČLANAK 3. INFORMACIJE O PROJEKTU
Informacije o projektu su dostupne na službenoj web stranici projekta rezolucijazemlja.hr i portalu vecernji.hr

ČLANAK 4. FOND NAGRADA KOJE UTVRĐUJE ORGANIZATOR
Fond nagrada uključuje:

  • 3x prijevoz i ulaznice za Nacionalni park Plitvička jezera za cijeli razred pobjednika kategorije (nagradu je moguće iskoristiti u razdoblju od 1. rujna 2022. do 30. travnja 2023.)
  • 3x pretplata na Večernji list Premium i Večernji list e-novine za cijeli razred pobjednika kategorije
  • 30x ekskluzivnih fotografija prirode iz arhive foto i video agencije Pixsell za razred pobjednika kategorije

Svaki pobjednik kategorije (razred) dobiva jedan plaćeni prijevoz autobusom do NP Plitvička jezera, plaćene ulaznice za NP Plitvička jezera, 10 ekskluzivnih fotografija foto i video agencije Pixsell te pretplatu na Premium Večernjeg lista i e-izdanje Večernjeg lista za cijeli razred.
 

ČLANAK 5. PRAVO SUDJELOVANJA
Pravo sudjelovanja u ovom nagradnom natječaju imaju svi učenici osnovnih škola i srednjih škola s prebivalištem u Republici Hrvatskoj koji su se prijavili na nagradni natječaj.

Prijavom na sudjelovanje prihvaćaju se pravila ovog natječaja.

Za sudjelovanje u nagradnom natječaju potrebna je pisana privola roditelja/skrbnika malodobnog djeteta za objavu osobnog imena, fotografije i audio i videozapisa u medijima.

ČLANAK 6: PRIJAVA SUDJELOVANJA U NAGRADNOM NATJEČAJU
Sve osnovne i srednje škole koje se žele prijaviti za sudjelovanje u nagradnom natječaju moraju to učiniti u periodu od 23. ožujka do 25. svibnja 2022. putem Wufoo obrasca na službenoj stranici projekta rezoluzcijazemlja.hr. Organizator natječaja je ovlašten na temelju diskrecijske procjene u bilo kojem trenutku i bez obrazloženja diskvalificirati bilo kojeg sudionika ako isti krši zakonske propise koji su na snazi u Republici Hrvatskoj ili krši pravila nagradnog natječaja ili ako procijeni da postoji visoka mogućnost manipulacije glasovima ili svojim postupcima narušava ugled i šteti interesima organizatora. Sudionici nagradnog natječaja prihvaćanjem pravila sudjelovanja u potpunosti se odriču bilo kakvih potraživanja od Organizatora na osnovi naknade bilo kakvog oblika troška ili štete koja bi mogla nastati prilikom ispunjenja uvjeta propisanih ovim pravilima. Također Organizator može za potrebe ovog projekta na svojim platformama objaviti prijavljeni sadržaj.

ČLANAK 7: SADRŽAJ NAGRADNOG NATJEČAJA
Sve osnovne i srednje škole prijavljuju se za sudjelovanje u nagradnom natječaju u periodu od 23. ožujka do 25. svibnja 2022. putem Wufoo obrasca na službenoj stranici projekta rezolucijazemlja.hr. Wufoo obrazac sačinjava: ime i adresa škole, ime mentora, ime učenika, kontakt mail i broj škole te potpisane privole za sudjelovanje učenika u projektu. Privola se preuzima putem linka.

Škole se prijavljuju s pojedincima, bez ograničenja broja učenika koji mogu predstavljati jednu školu. Nakon prijave potrebno je poslati rješenje kreativnog zadatka u obliku videa 'veličine' do 200MB i u trajanju do 2 minute do 25. svibnja 2022.

U razdoblju od 23. ožujka 2022. do 25. svibnja 2022. godine kreativna rješenja učitavaju se putem službenog Dropboxa natječaja putem linka: https://bit.ly/3KEGqVc . Video je potrebno nazvati – 'Tema kategorije, ime škole', oznaka razreda (npr. Eko superjunak, OŠ Josip Račić, 3.b). Najkreativniji radovi bit će objavljeni na službenoj lokaciji projekta rezolucijazemlja.hr i portalu vecernji.hr Natječaj je podijeljen u tri kategorije:

  • od prvog do četvrtog razreda osnovne škole
  • od petog do osmog razreda osnovne škole
  • srednje škole

Svaka kategorija ima drugačiji kreativni zadatak te će svaka kategorija imati jednog pobjednika.

Teme kreativnih zadatka:

  • 'EKO superjunak' -  od prvog do četvrtog razreda osnovne škole

    U videu do 2 minute potrebno je opisati i vizualno prikazati Eko superjunakinju ili superjunaka koji će spasiti Zemlju. Potrebno je osmisliti ime, osobine, moći, cilj, misiju, glavnog neprijatelja itd.
     
  • 'EKO škola' - od petog do osmog razreda osnovne škole

    U videu do 2 minute potrebno je opisati kako škola može biti više „zelena“, ekološka, održiva... Traže se kreativna rješenja, ali i koja bi se lako mogla implementirati u praksi, a moguće je prikazati i ono što škola ili razred čine već sad na temu ekologije i održivosti.
  • 'EKO video reportaža' - srednje škole

    U videu do 2 minute potrebno je izvijestiti o ekološkom problemu u kvartu ili gradu prijavljenog učenika/razreda. U reportaži je potrebno predstaviti problem, uzroke te potencijalna rješenja.

    U razdoblju od 25. svibnja 2022. do 18. lipnja 2022. godine stručni žiri ocijenit će pristigle radove ocjenom od 1 do 10, po sljedećim kriterijima: ideja i kreativnost u realizaciji ideje, originalnost te poštivanje zadane teme natječaja. Imena pobjednika nagradnog natječaja bit će objavljena do 18. lipnja 2022. godine na web lokaciji rezolucijazemlja.hr i portalu vecernji.hr


ČLANAK 8: PROGLAŠENJE POBJEDNIKA NATJEČAJA
Pobjednici će biti objavljeni na web lokaciji projekta rezolucijazemlja.hr i na portalu vecernji.hr. Natječaj će imati tri pobjednika, jedan za svaku kategoriju – od prvog do četvrtog razreda osnove škole, od petog do osmog razreda osnovne škole i za srednju školu.

 

ČLANAK 9: PREUZIMANJE NAGRADE
Dobitnici nagrada biti će obaviješteni telefonski i/ili mailom o dobitku nagrade 18. lipnja 2022. godine. Nagrada je neprenosiva na treću osobu. Preuzimanje nagrade se odvija prema dogovoru s dobitnicima nagrade (autobus dolazi na dogovorenu lokaciju).


ČLANAK 10: SUDIONICI U NAGRADNOM NATJEČAJU
Sudionici ovog nagradnog natječaja ne mogu zahtijevati nagrade u većim količinama ili drukčije nagrade od onih koje su navedene u ovim pravilima od Organizatora. Prijavom sudjelovanja u ovom nagradnom natječaju sudionici prihvaćaju pravila ovog natječaja. Autor svakog prijavljenog materijala slanjem svog uratka na zadanu temu jamči da sva autorska prava na prijavljenom rješenju (svi vizuali/slike, tekstovi/slogani) pripadaju njemu, da na njemu nema tereta te da ista nisu ograničena ili prenesena u korist bilo koje treće fizičke ili pravne osobe. Prihvaćanjem ovih pravila autori/svi sudionici ovog natječaja osnivaju u korist Organizatora pravo isključivog iskorištavanja njegovih autorskih prava na prijavljene radove, i to na način da ovlašćuju Organizatora da prijavljene uratke oglašavaju u medijima u svrhu promocije te da ih koriste za izradu kreativnog sadržaja tijekom neograničenog vremena u neograničenoj nakladi i broju izdanja na cijelom teritoriju Republike Hrvatske, sukladno ovim Pravilima te na on-line kanalima. Autori pobjedničkih uradaka prihvaćaju da se njihovo ime, lik i djelo iskoristi u promotivne svrhe, a s ciljem dobivanja publiciteta i promocije navedene u Članku 2. i sve ostale komercijalne svrhe Večernjeg lista. U slučaju da bilo koja treća fizička ili pravna osoba pokrene protiv Organizatora bilo kakve sudske, upravne ili druge slične postupke utemeljene na navodnoj povredi autorskih ili drugih prava vezano uz oglašavanje, proizvodnju, umnožavanje, distribuciju ili prodaju sadržaja koji se pojavljuju u prijavljenim radovima, Autor navedenog rada se obvezuje pridružiti takvom postupku te potraživanja iz istog zahtjeva preuzeti na sebe te braniti Organizatora od svakog zahtjeva postavljenog u takvom postupku te istima nadoknaditi sve troškove koji bi im mogli nastati zbog takvog zahtjeva te pokretanja sudskog ili administrativnog postupka. Organizator se obvezuje obavijestiti Autora materijala o pokretanju bilo kojeg takvog postupka odmah, a najkasnije u roku od 7 (sedam) radnih dana od dana kada zaprimi obavijest o pokretanju postupka. Organizator je ovlašten sam raditi određene preinake, dorade i slično na prijavljenim radovima dokle god te iste ne predstavljaju deformiranje istog, kao niti bilo koju drugu povredu prava Autora, koja bi bila temelj za bilo kakav zahtjev Autora prema Organizatoru ili trećoj osobi i za isto nije potrebna nikakva suglasnost ili odobrenje Autora. Organizator sve prijavljene materijale uz potrebne dorade mogu koristiti za oglašavanje u svim medijima (televizija, novine, internet...), ali ih nisu obvezni koristiti u reklamne svrhe. Sudionici se dostavom materijala za natječaj odriču bilo kakvih daljnjih potraživanja prema Organizatoru po bilo kakvoj osnovi.


ČLANAK 11. STRUČNI ŽIRI
Pristigle radove ocjenjivat će stručni žiri od minimalno 6 članova koji će se sastojati od predstavnika Večernjeg lista, Pixsella, časopisa Radost i partnera projekta Rezolucija Zemlja.

U slučaju eventualne naknadne izmjene sastava žirija izmijenjeni sastav bit će objavljen na rezolucijazemlja.hr

ČLANAK 12: POGREŠNE I NEREGULARNE PRIJAVE
Pogrešne ili nepotpune prijave su nevažeće i ne daju pravo podnositeljima ni na kakvu naknadu ili na sudjelovanje u nagradnom natječaju.

ČLANAK 13: PUBLICITET
Za sudjelovanje u nagradnom natječaju potrebna je pisana privola roditelja/skrbnika malodobnog djeteta za objavu osobnog imena, fotografije i audio i videozapisa u medijima.

Sudjelovanjem u ovom nagradnom natječaju sudionici su suglasni da se njihovi materijali, njihova imena i prezimena, ostali podaci te fotografije mogu od Organizatora objaviti i koristiti bez naknade u tiskanom, zvučnom, slikovnom i video materijalu.

ČLANAK 14: OBJAVA POBJEDNIKA NATJEČAJA
Imena dobitnika, odnosno pobjednika u svim kategorijama bit će objavljena na web lokaciji rezolucijazemlja.hr i portalu vecernji.hr

ČLANAK 15: MEDIJSKO IZVJEŠTAVANJE

Proglašenje rezultata natječaja bit će medijski popraćeno, stoga je izloženost sudionika natječaja i njihovih djela u tiskanim, elektronskim i digitalnim medijima vjerojatna, što roditelji/zakonski zastupnici sudionika Natječaja prihvaćaju prijavom rada na natječaj.

ČLANAK 16: POREZI
Pobjednici natječaja ne snose nikakve poreze, obveze niti naknade direktno povezane s nagradama.

ČLANAK 17: U SLUČAJU SPORA
U slučaju spora između sudionika nagradnog natječaja te Organizatora nadležan je sud u Zagrebu.

ČLANAK 18: MOGUĆNOST PREKIDA NAGRADNOG NATJEČAJA
Natječaj se može opozvati u slučaju nastupa okolnosti za koje ne odgovara Organizator
Večernji list d.o.o.

PRAVILA O KORIŠTENJU OSOBNIH PODATAKA:

Sudjelovanjem u nagradnom natječaju koji se održava od 23. ožujka 2022. do 25. svibnja 2022., zakonski zastupnik sudionika daje izričitu privolu i slobodnom voljom ustupa podatke iz wufoo obrasca (naziv i adresa osnovne škole, ime i prezime učenika, ime i prezime mentora učenika, adresa elektroničke pošte i telefonski broj/broj mobilnog telefona mentora, potpisane privole za sudjelovanje učenika u nagradnom natječaju potpisane od roditelja/skrbnika djeteta), trgovačkom društvu Večernji list d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, Oreškovićeva 6H/1, kao voditelju obrade osobnih podataka koji će navedene podatke obrađivati u svrhu provođenja natječaja i odabira dobitnika natječaja.

Također, daje izričitu privolu i pristaje na obradu navedenih osobnih podataka u vidu objave na internetskim stranicama i u novinama društva Večernji list d.o.o. u niže navedenu svrhu.

Navedene će podatke trgovačko društvo Večernji list d.o.o. obrađivati u svrhu slanja Informacija davatelju osobnih podataka o nagradnom natječaju 'Mali zeleni natječaj', o proizvodima i uslugama trgovačkog društva Večernji list d.o.o., i to putem pošte, elektroničke pošte, pozivom, i/ili SMS-om. Pohrana i obrada osobnih podataka obavit će se tijekom perioda od tri godine od dana zaprimanja vaših podataka.

U slučaju promjene bilo kojeg vašeg osobnog podatka molimo vas da o promjenama obavijestite Večernji list d.o.o. slanjem e-mail obavijesti na: info@vecernji.net kako bismo ispravili ili ažurirali vaše osobne podatke. Ovim putem vas obavještavamo kako imate pravo povući danu privolu u bilo kojem trenutku u cijelosti ili djelomično na način da se obavijesti Večernji list d.o.o. u pisanom obliku na adresu: Oreškovićeva 6H/1, 10010 Zagreb, s napomenom „odjel marketinga GDPR“, elektroničkom obliku na: info@vecernji.net. Nadalje, po primitku izjave o povlačenju privole pisanim putem ćemo potvrditi primitak, a osobni podaci koji su obuhvaćeni izjavom o povlačenju se više neće obrađivati počevši od datuma povlačenja privole. Napominjemo kako sve obrade i/ili prijenosi učinjeni do datuma povlačenja privole i dalje će ostati pravno valjani.

Osim prava na povlačenje privole u skladu s važećim propisima o zaštiti podataka imate pravo na pristup i potvrdu od Večernjeg lista d.o.o. u vezi s osobnim podacima pravo na ispravak, pravo brisanja ("pravo na zaborav"), pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka te pravo na prigovor. Također, imate pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu za zaštitu podataka. Više informacija potražite u Politici zaštite privatnosti dostupnoj OVDJE

Fill out my online form.
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije