Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUĆA ZA MEMOARE

Mali Pantovčak - 700.000 kn za obnovu novoga Mesićeva ureda

mesić vila
Foto: Davor Puklavec i Igor Kralj / Pixsell
1/9
01.12.2009.
u 19:18

S radovima na novoj vili mora se složiti i Zavod za zaštitu spomenika kulture

Dok se nasljednik Stjepana Mesića na Pantovčaku potkraj veljače iduće godine bude privikavao na predsjedničke dvore, dotle će već bivši stanar koji je tu bio deset godina brinuti kakav će namještaj izabrati za svoj novi ured – mali Pantovčak, kako su već počeli zvati vilu u Grškovićevoj broj 13 na Šalati. Nju je na doživotnu uporabu od države dobio predsjednik kojem drugi mandat završava za dva mjeseca. Naime, u isto vrijeme kada novi predsjednik bude ulazio na Pantovčak, i bivši bi trebao ući u novi ured.

Temeljiti zahvati
Međutim, sudeći po izgledu vile u Grškovićevoj broj 13, građevinari koji budu dobili posao neće ga moći završiti u tom roku jer vila koja već dulje nije imala stanare zahtijeva temeljitiju obnovu. No prije nego što građevinari uđu u mali Pantovčak, službenici Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom s osobljem iz Mesićeva ureda nakratko su novinarima i javnosti otvorili vrata vile u kojoj će on službovati do kraja života.

Mesićeva vila u Grškovićevoj ulici ima tri etaže, prostire se na 312 četvornih metara i unutar je zone “B”, zaštićene povijesne urbane cjeline grada Zagreba. Zato, prije nego što građevinari počnu obnovu dotrajala krovišta i pročelja vile, Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture mora izdati rješenje kojim odobrava obnovu.

U niskom su prizemlju koje se prostire na 102 četvorna metra garaža, kotlovnica, kupaonica i tri sobe koje su do sada bile tzv. gospodarske prostorije i vjerojatno će to i ostati.

Visoko prizemlje prostire se na 110 četvornih metara i u njega se ulazi s vanjskih stuba, a najveći dio u njemu zauzima velika prostorija ovalnog završetka.

Soba s pogledom
Ona će najvjerojatnije služiti za primanja. Do nje se nalazi toalet, još jedna velika soba i prostor predviđen za kuhinju i smočnicu. Prvi je kat najmanji i prostire se na samo 76 četvornih metara. Na njemu su čak četiri sobe, velika kupaonica s odvojenim toaletom i kadom i dvije umivaonice. Na tom je katu izlaz na veliku terasu s koje puca pogled na okolne zagrebačke vile. Tu će, iako nam nisu znali reći iz Mesićeva ureda, najvjerojatnije biti Mesićev ured u kojemu će on primati brojne stranke, ali i pisati svoje memoare.

Obnova Mesićeve vile u Grškovićevoj ulici, prema procjenama Središnjega državnog ureda, stajat će oko 700 tisuća kuna, a konačna cijena znat će se kad pristignu ponude na javni natječaj. Mesić će zacijelo biti zadovoljan malim Pantovčakom. Loša je strana što je njegov novi ured tik do “zloglasne” vile s crvenom posteljinom RH Alana.

Ključne riječi

Komentara 101

ZA
zaistinu1
20:00 01.12.2009.

Prijatelj mafijasa, udbaska uzdanica i hrvatska nesreca konacno ide u povijest. A ako bude pravne drzave i tamo gdje je poslao heroje hrvatske slobode.

Avatar maximus69
maximus69
20:17 01.12.2009.

Na ovakve se stvari, stara pizda ne buni...kad je njemu u korist

Avatar slash_pod_cenzurom
slash_pod_cenzurom
19:51 01.12.2009.

ako je smesko dobio ovo, sto su onda zasluzili mujo i haso ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije