Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Što od budućnosti očekuju mali hrvatski genijalci

naslovnica
Foto: VL
15.05.2015.
u 00:02

Vrsni učenici i državni prvaci maštaju o tome da će otkriti lijek protiv HIV-a, da će raditi u nekom znanstvenom institutu i krenuti putovima nobelovaca Preloga i Ružičke.

Još u vrtićkoj dobi čitali su knjige koje će njihovi vršnjaci sresti tek u školi. Listali su atlase, rješavali složene matematičke zadatke i roditeljima postavljali "čudna" pitanja o dalekim gradovima i programskim jezicima. Danas su učenici i državni prvaci. Maštaju o tome da će otkriti lijek protiv HIV-a, da će raditi u nekom znanstvenom institutu i krenuti putovima nobelovaca Preloga i Ružičke.

Na tisuće učenika osnovnih i srednjih škola proteklih je mjeseci sudjelovalo na natjecanjima i smotrama u više od 30 kategorija. Prvake u lipnju čekaju "Oskari znanja" Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za odgoj i obrazovanje. Prošle godine dodijeljeno ih je čak 336, a godinu prije 190. Koliko će ih biti ove godine, doznat će se idućih dana.

Čestitke, naravno, zaslužuju i učenici koji nisu bili prvi, ali su se tijekom školske godine, izvan nastavnih sati, sa svojim mentorima marljivo pripremali za natjecanja. Sa svima njima, malim genijalcima, budućnost se čini svjetlijom.

>>Priče učenika prvaka pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u e-izdanju Večernjeg lista

>>Još smo učenici, a nude nam posao u Njemačkoj

Foto: VLm

Komentara 8

2X
2Xgeneral
07:25 15.05.2015.

majstor beti trebao je djeci preporučiti vrlo djelotvoran i motivirajuću činjenicu da samo učenjem i učenjem mogu upisati Harvard, Yale i dobiti pune stipendije i služit se knjižnicama koje imaju po 15 i 12 miliona naslova dok naša sveučilišna ima 2,5 miliona naslova - biti među svjetskim liderima i snjima podjeliti i razmjenjivati vrhunska znanja. isto im može reći ( ako zna a ne zna ) da ih ameri neće pitati ni za tateka ni za mameka. djeco naprijed i riješite se ove hrvatske intelektualne more gdje drđavu vode likovi koji su studirali desetke godina i diplomirali s minus dva!!!! hrabro naprijed i isplati se pomučiti i truditi - vani će vas sigurno nagraditi!!

TH
than
23:56 14.05.2015.

Hahahaha..... Koja komedija, a onda ce pobjeci van. Inace lijek protiv HIV-a ne postoji. Eventualno cjepivo. Jedino mi nejasno ono danas su ucenici i drzavni prvaci. Pa tko bi bio drzavni prvak u natjecanju, a da nije ucenik ove drzave ?!?!

Avatar viki_nuland
viki_nuland
15:08 15.05.2015.

Mali genijalci znaju gdje su ambasade i kako do vize za emigrirati. Toliko znaju cak i oni koji nisu genijalci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije