Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVO PA MUŠKO U prvim minutama Nove godine u zabočkom rodilištu rođena dva dječaka

Mali Dino prva zagorska beba 2009. godine

01.01.2009.
u 15:49

U novogodišnjoj su se noći u Općoj bolnici Zabok rodila dva dječaka, a ujutro je svjetlost dana ugledala i djevojčica. U ponoć i jednu minutu rođen je Dino, težak 3800 grama i dugačak 51 centimetar, prvi dječak u Novoj godini, koji je ujedno prvi rođen u novoj bolnici.

– Osjećam se dosta dobro. Porođaj nije dugo trajao. Uspoređujući prvi u starom rodilištu, uvjeti su odlični, osoblje je mnogo pristupačnije, sve je za pohvalu – rekla nam je majka Tamara Frigan iz Pregrade, koja osim malog Dine ima još jednog dječaka, a na upit hoće li još rađati, rekla nam je da je bilo dosta.

Poslije Dine Patrik
Samo minutu poslije Dine, carskim je rezom rođen i drugi dječak, Patrik, težak 2780 grama i dugačak 47 centimetara. – Bilo je malo bolno, no kad sam ugledala Patrika, bol je prošla – rekla nam je majka Lidija Dunaj iz Brezovice Petrovske, kojoj je ovo bio drugi porođaj. Kako uz Patrika još ima dvije blizanke kojima je godina dana, više ne namjerava rađati. Male je Zagorce ujutro posjetila i županica Sonja Borovčak, koja je svakome darovala 2000 kuna.

– Stvarno sam presretna i ovo je izniman događaj u našoj novoj bolnici i novom rodilištu. Prvi put u novoj bolnici i u novim uvjetima rodila su se dva mala Zagorca i to me posebno veseli jer naše mame imaju uvjete koje su stvarno zaslužile. Nadam se da će to biti poticaj i majkama iz drugih županija da rađaju u ovom našem suvremenom rodilištu – rekla je županica.

Ništa nije naštimano
Ako je suditi prema obećanjima ministrice obitelji Jadranke Kosor, koja je svakom djetetu rođenom u prvom satu nove godine obećala 7000 kuna, ovim će Zagorcima i njihovim mamama novčani darovi i više nego dobro doći.

– Ništa nismo “naštimali”, to se tako dogodilo – dodala je županica. Dok je županica obilazila male Zagorce, rodila se i djevojčica Monika, teška 2960 grama i dugačka 47 centimetara, čijoj je majci Đurđici Androjić iz Mača županica također darovala 2000 kuna.

– Moramo se pohvaliti činjenicom da se osim ovih naših malih Zagoraca i Zagorki u bolnici rađa sve više djece iz Zagreba, ali i iz udaljenih mjesta – rekao je dr. Mladen Zadro, voditelj odsjeka za ginekologiju i porodništvo zabočke opće bolnice.



Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije