homoseksualni odnosi

Malezijskom oporbenom vođi prijeti 20 godina zbog sodomije

anwar ibrahim, Wan Azizah Wan Ismail
Reuters/PIXSELL
15.12.2011.
u 13:53

Anwara Ibrahima bivši je pomoćnik optužio da ga je prislio na seks 2008. godine.

Završilo je suđenje za sodomiju Anwaru Ibrahimu, malezijskom oporbenom vođi i bivšem zamjeniku premijera. Anwara je njegov bivši pomoćnik Saiful Bukhari Azlan optužio da ga je prisilio na seks u lipnju 2008. godine, prenosi BBC.

Anwar tvrdi da je riječ o prljavoj političkoj kampanji, no tužitelji kažu kako nije mogao objasniti postojanje dokaza, odnosno DNK koji ga povezuje s navodnom žrtvom. Homoseksualni su odnosi protuzakoniti u Maleziji, čak i ako su svojevoljni i među odraslim osobama. Presuda će biti izrečena 9. siječnja iduće godine, a Anwar bi mogao dobiti i do 20 godina zatvora.

Optužbe su se pojavile nekoliko mjeseci nakon što je Anwarom predvođena oporba osvojila dosad najveći broj zastupničkih mjesta te time zaprijetila vladajućoj koaliciji Nacionalnoj fronti, koja zemljom vlada još od nezavisnosti 1957. godine. Koalicijom dominira stranka Umno, čiji je i sam Anwar bio član.

Međutim, nakon svađe s dugogodišnjim vođom Mahathirom Mohamedom izbačen je iz vlade i Umna te mu je suđeno zbog korupcije i sodomije. Završio je u zatvoru, no presuda je poništena i oslobođen je 2004. godine.

Komentara 1

TO
Toni50
15:22 15.12.2011.

Neznam kako je kod nas u dragoj demokraciji ? gdje se seksualna orijentacija ne kažnjava, te možeš da se okupljaš i propagiraš muški sex sa mužijakom; dali je seks sa kozom dozvoljen ? Pogotovo ako bi koza pristala na bludnudnu radnju sa pastirčekom ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije