Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer izjavio

Malezija će spašavati migrante na Andamanskom moru

migranti
Reuters/PIXSELL
21.05.2015.
u 07:33

Malezijski premijer to je izjavio nakon što su tjednima vlasti odbijale brodove s migrantima te ih odvlačile iz malezijskih voda.

Malezijski premijer Najib Razak izjavio je da će njegova zemlja provoditi misije potrage i spašavanja za brodovima na kojima se nalaze migranti Rohingya u Andamanskom moru, javlja BBC. Također je kazao da će dostaviti humanitarnu pomoć.

Malezijski premijer to je izjavio nakon što su tjednima vlasti odbijale brodove s migrantima te ih odvlačile iz malezijskih voda. Inače, u tijeku su razgovori ministara Malezije i Indonezije o krizi s migrantima.

Pretpostavlja se da se na moru nalazi oko 7000 migranata. Riječ je o Rohingya muslimanima koji bježe od progona u Mianmaru i Bangladešanima za koje se vjeruje da su izbjegli zbog ekonomskih razloga.

>> Zašto ni nobelovka nije zainteresirana za tragediju Rohingya?

Komentara 1

ST
Startrack
08:37 21.05.2015.

Zaboravi si novinaru rec daje njima cilj Australija isto kosto je africkim muslimanima cilj Italija. Sto ih Malezija nebi primila kad ce sami otic kuci iz nje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije