Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predavanje

Maletić: Svaka druga mlada osoba u Hrvatskoj bez posla

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/2
28.02.2014.
u 21:51

Predavanje pod nazivom Mladi pred izazovima korištenja EU fondova održala je europarlamentarka Ivana Maletić

Nedovoljno obrazovanje i nezaposlenost mladih jedan su od najvećih problema europskih država u krizi među kojima je i Hrvatska, a u njihovu rješavanju trebalo bi se osloniti na financije iz Europe. Upravo o tome danas se govorilo  na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu govorilo na predavanju pod nazivom Mladi pred izazovima korištenja EU fondova koje je održala europarlamentarka Ivana Maletić (HDZ).

- Tri su osnovna cilja koja se žele postići financiranjem iz socijalnih fondova EU kada su u pitanju mladi, a to su obrazovanje, zapošljavanje i društvena uključenost. Za korištenje EU socijalnog fonda u Hrvatskoj trenutno traje definiranje prioriteta i vi mlad trebali bi sudjelovati u tome na način da definirate svoje prioritete koje će EU financirati – kazala je zastupnica u EU Parlamentu.

Dodala je i da je svaka druga mlada osoba u Hrvatskoj bez posla, a kako bi se njihov broj smanjio, 60 milijuna eura koliko će Hrvatska dobiti u prvih pola godine nakon što donese strateški dokument o korištenju fondova, trebalo bi se uložiti u gore navedene ciljeve za pomoć mladima koji bi svoje projekte financirali upravo iz tih fondova.

>> Ivana Maletić: Vlada je potpuno izvan stvarnog stanja u državi

Komentara 5

KA
kafka
09:33 01.03.2014.

Točno i žalosno! Ali to uopće nije ikakva novost - tako je već desetljećima. .

DO
doktorica
09:49 01.03.2014.

kad bi se otpustilo sve uhljebljene,nesposobne i kojekakve savjetnike,šefove i šefiće(koji ničem ne služe)pisare i pisarčiće,kad bih se sve potjeralo da rade na poljuo(dakle su pobjegli),kad bi se skinulo lažnih mirovina ,lažnih invalida sa državnih jasli, barem bi bilo posla za sve onie koji znadu i žele raditi....

SI
sindiluani
07:45 01.03.2014.

"nakon što donese strateški dokument o korištenju fondova",koliko će vremena trebati da se donese taj dokument...da se krene?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije