Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Maleni Šimun Petar iz Maslenice izgubio bitku sa zloćudnim tumorom

Petrova bitka počela je prije sedam godina kada je u Zagrebu operirao tumor na mozgu, a 2016. godine rak se vratio u obliku hondoplastičnog osteosarkoma. Nakon kemoterapija i liječenja u Grčkoj dječak je ostao nepokretan.
24. svibnja 2019. u 13:12 6 komentara 3412 prikaza
Foto: Facebook/Iva Funtak

Nakon godina borbe s teškom bolešću, tumor je pobjedio malenog Petra Šimuna Maruna iz Maslenice. Diječak u dobi od samo 10 godina danas je preminuo, prenosi Antena Zadar.

magnetska rezonanca Nemilosrdan sustav Kalvarija preminule od raka: S tumorom gušterače pola godine obavljali joj pretrage

Petrova bitka počela je prije sedam godina kada je u Zagrebu operirao tumor na mozgu, a 2016. godine rak se vratio u obliku hondoplastičnog osteosarkoma. Nakon kemoterapija i liječenja u Grčkoj dječak je ostao nepokretan.

Iako je javnost financijski pomogla obitelji za kupnju lijekova i ostalih potreba koje mu bolnica nije mogla osigurati, a pomoć je ponudio i otac Mile Rončević koji je obećao 400 tisuća kuna od prodaje vlastitog stana, Šimun je izgubio bitku sa zloćudnom bolesti.

Trčanje
STIŽE PRAVA ZIMA
Što napraviti da trčanje ostane aktivnost u kojem uživamo, a ne noćna mora
  • medved12:

    Leti visoko i ponosno hrabri anđele. Nadam se da ti je tamo puno lakše i bolje!

  • kelab:

    Tuzno. Nazalost umiru i djeca i mladi i stariji. Najteze je kad roditelji pokapaju svoju djecu. Kad je u pitanju smrtonosna bolest, hvatamo se, kao utopljenik, i slamke. I dobro je da je tako. To, barem, pokaze da se ne ... prikaži još! ne mirimo s nestajanjem. Ja sam vjernik i vjerujem da ce roditelji susrseti svog SIMUNA. Ljubav ce u vremenu rasti, a u vjecnosti, pokazati se u svem svom sjaju. Sucut roditeljima i svim ozaloscenima zbog ovog privremenog rastanka. SIMUNE PETRE, igraj se s Andjelima.

  • Oblivion:

    Vi koji vičete da se trebalo skupiti više novca. Nije trebalo! Bolest je bila neizlječiva, roditelji su se samo mogli pripremati za konačan ishod koji je bio neizbježan, djetetu pružiti veselje i radost koliko je to moguće. Vi koji govorite ... prikaži još! da je na boljem mjestu. Nije! 2 m pod zemljom je. Ne postoji bolje mjesto od života. Da postoji svi bi već bili tamo! Nikakav raj, pakao, ništa. Nakon smrti nema ničega, nitko nikad nije potvrdio suprotno niti neće. Lazar kojeg je Isus oživio nigdje nema ni slova o tome što je doživio nakon smrti.