Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
produljene preporuke

Male su šanse da će Nijemci doći na ljetovanje: Preporučeno da ne putuju barem do sredine lipnja

Koronavirus u Njemačkoj
Foto: Frank Rumpenhorst/DPA/PIXSELL
1/5
29.04.2020.
u 14:00

Ministarstvo vanjskih poslova vladi je predočilo zaključak o produljenju preporuke građanima da ne putuju u inozemstvo, rekao je povjerenik njemačke vlade za turizam Thomas Bareiss

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova do daljnjega je produljilo preporuku građanima Njemačke da ne putuju u inozemstvo, priopćeno je uoči sastanka njemačke vlade u srijedu.

"Ministarstvo vanjskih poslova vladi je predočilo zaključak o produljenju preporuke građanima da ne putuju u inozemstvo", rekao je povjerenik njemačke vlade za turizam Thomas Bareiss u razgovoru za javni servis BR. Preporuka vrijedi "do daljnjega, ali najmanje do sredine lipnja".

Internetski portal tjednika Der Spiegel javlja kako bi do sredine lipnja Njemačka, zajedno s EU susjedima, trebala ponovno razmotriti situaciju.

Preporuka građanima da se suzdrže od putovanja u inozemstvo je opravdana činjenicom da "normalna putovanja trenutačno ionako nisu moguća".

Spiegel nadalje piše kako iza odluke stoji i strah ministarstva vanjskih poslova da bi, u slučaju povlačenja preporuke, vlada opet morala organizirati zračne mostove u slučaju da se građani ne mogu vratiti u Njemačku.

"Time se želi širenje zaraze smanjiti na najmanju moguću mjeru i izbjeći da njemački turisti iznova ostanu u inozemstvu bez mogućnosti povratka normalnim sredstvima", citira Spiegel odluku ministarstva vanjskih poslova.

Posljednjih tjedana njemačka vlada specijalnim letovima u Njemačku iz svih dijelova svijeta vratila je više od 250.000 svojih državljana.

Skepsa oko putovanja u inozemstvo

Dokument ministarstva vanjskih poslova ostavlja otvorenim hoće li preporuka vrijediti i preko ljeta. U nekim saveznim pokrajinama ljetni praznici počinju već krajem lipnja.

Preporuka ministarstva je presudna u slučaju storniranja već bukiranih putovanja.

Državni tajnik u ministarstvu gospodarstva i povjerenik za turizam Bareiss svojim je stajalištem umanjio očekivanja da bi putovanja u inozemstvo mogla biti moguća ovog ljeta.

"Daleka putovanja sigurno neće biti moguća u dogledno vrijeme. Mislim da je ove godine odmor u Njemačkoj najrealnija opcija", rekao je Bareiss.

Skepsu oko ljetovanja u inozemstvu prije nekoliko dana izrazio je i ministar vanjskih poslova Heiko Maas, nakon čega su uslijedile kritike iz turističke branše kojoj prijeti val stečaja.

VIDEO Prof. dr. sc. Nenad Ban savjetuje čega bi se građani trebali držati i nakon opuštanja mjera

Ključne riječi

Komentara 7

IL
ilki
14:21 29.04.2020.

I bolje da ne dolaze širiti zarazu, kod njih je žarište. Karantene ne postoje, industrija u prvom planu

Avatar Damating
Damating
14:23 29.04.2020.

#Ostanitedoma!

NL
ne__lupetaj
22:23 29.04.2020.

Zaboravite na svabe, njima je hrvatska zadnja rupa na svirali. Ako vam Rusi i Srbi ne izvuku sezonu, svabe nece jos skoro , sigurno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije