Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLAST MALDIVA PROSVJEDUJE PROTIV GLOBALNOG ZATOPLJENJA

Maldivska Vlada održala sjednicu pet metara pod morem

maldivi
AFP
17.10.2009.
u 09:24

Samo tri od 14 ministara u Vladi nije nazočilo sastanku pod vodom. Osim ministara, sjednici su nazočili profesionalni ronioci. Pod morem je potpisan i dokument za smanjenje emisije CO2 kao glavnog uzročnika efekta staklenika.

Nakon što su ministri države Maldivi nekoliko tjedana vježbali ronjenje, vlada te države održala je svoju prvu sjednicu pod morem. Na dubini od 5 metara maldivska vlada se sastala u znak prosvjeda zbog globalnog zatopljenja te podizanja razine mora, koje izravno ugrožava opstanak ove otočne države.

Predsjednik Mohamed Nasheed te njegovi ministri su potpisali pod morem i dokument tražeći smanjenje emisije CO2 kao glavnog uzročnika efekta staklenika.

Samo tri od 14 ministara u Vladi nije nazočilo sastanku pod vodom. Osim ministara, sjednici su nazočili profesionalni ronioci te članovi osiguranja.

Sjedica je potrajala pola sata tijekom koje se međusobna komunikacija odvijala putem signala te s natpisima na pločicama.

Iako je sjednica Vlade pod morem za neke smiješna, nastojali smo odaslati ozbiljnu poruku svijetu, izjavili su predstavnici Vlade nakon izranjanja iz mora.

Maldivi leže u prosjeku 2,1 metara iznad razine mora, te mu i najmanji porast razine vodene površine ugrožava opstanak.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
10:18 17.10.2009.

ovo je super. Ja čekam da i kod nas vlada zasjeda pet metara ispod zemlje.

GV
goran vrtaric
09:56 17.10.2009.

Ovdje vlada odrzava sjednicu pod vodom, a nama u Hrvatskoj svima je voda presla preko glave osim politicarima, oni sjede visoko iznad vodostaja, i umiru id smjeha kako se mi drugi davimo.

MM
Mladen Miletić
11:00 17.10.2009.

Maldivska Vlada održala sjednicu pet metara pod morem. To bi bilo idealno da i naši to naprave ali bez opreme. Uvjeren sam usrečili bi svoj opljačkani puk. .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije