Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Mala zemlja za veliku kolonu

I nakon sto godina težina i fenomenologija čekanja je ista. Frustracija stajanja u mjestu, sputanosti, prostorne nepomičnosti, dok vrijeme prolazi.

Komentari 26

MA
MarioG
07:33 21.04.2017.

Istina, lakše su granicu prelazili migranti nego legalni građani..

VL
DU
Deleted user
08:14 21.04.2017.

Uvesti detaljnu kontrolu brodova na putu u Koper zbog potencijalnog terorizma i šverca droge. Dva tjedna pretres svakoga u Luci Rijeka. Da vidiš kako bi prodisale granice isti dan. Ne bi se znalo da postoje.

VL
HE
herojulice
08:08 21.04.2017.

Za početak s naše strane dijeliti letke, odmah na granici, gdje se ispričavamo zbog čekanja i da je u pitanju sabotaža te neka se svi građani drugih država a i oni koji tamo rade žale svojim vladama, ministarstvima ili već nekoj instituciji.

VL
DU
Deleted user
11:45 21.04.2017.

A da nisi bosanac rekao bih ti po slovenski samo na zalost ti ne razumijes slovenski djesba to ti je maternji jezik

VL
Avatar El Indio
El Indio
08:06 21.04.2017.

Ako se tako nastavi Madzari ce morat rusit ograde zbog ulaska u Hrvatsku sa zapada

VL
PI
pipnicar
09:30 21.04.2017.

Europa se opet prostituira , zlovenci ne biraju sredstva da dobiju dimnik.

VL
BA
barbaizamerike
08:31 21.04.2017.

Dobro ovaj gispodin Raspudic sve napisa ja bi samo dodo ko ceka taj I doceka on se jos pita dali zvati Amerikance u vezi sto nam ovi Slovenci rade zvati nego sta jer sam se sjetio svoga slucaja prije desetakak godina kad sam se uvjerio da se Slovenci boje Amerikanaca jer su me tada Slovenci na granici zaustavili I sklonili u stranu mene I moj auto sa americkim tablicama navodno da provjere da nije ukraden I nakon cva sata meni puko film I pitam ih sta je a jedan carinik mi kaze je vi Hrvati nam nedate nas dio mora I cakaj ha mu kazem da sam ja I USA drzavljanin I da cu sad zvati Americku ambasadu I on brze odjuri u ured I vrati se sa jos dvojickm I jedan od njih mi kaze sve je u redu mozete ici znaci kad si Hrvat cekaj a kad si Amer idi

VL
KO
korisniksb
11:54 21.04.2017.

Kaj slovenčeki imaju sa tim kad dobivaju depešu iz eu kaj i kako treba radit.Ovi gore hohštapleri kak donesu uredbu tak ovi moraju radit,ne razumijem.Mi donjeli onaj zerp i kaj se desilo??? Za tri dana smo ga morali ukinut jer došla depeša i eu,kao da se i tim policajcima kontrolira sva putovnica i sve kaj uz to ide,možeš mislit.Ali eto zakon je da se poštuje i čemu strka oko toga.

VL
Avatar El Indio
El Indio
08:24 21.04.2017.

I da mi je znat koji bi to isilovac sa zapada dosao u jednu Hrvatsku kad tamo ima vaznijih meta? A koje su drug Zoki i drug Ostoja pustili bez ikakve kontrole u vagonima i autobusima sa istoka? I sad nasli legalne pretresavat u oba smjera

VL
LI
Liberdad
10:39 21.04.2017.

Odlična analiza, bravo! Baš sam se od srca nasmijala.

VL
MA
macor
08:57 21.04.2017.

Nisu slovenci krivi. I oni su u Vijecu EU upozoravali na ovu situaciju. A Hrvatsku nitko nije tjerao da 28.veljace potpise sve mjere koje je EU trazila.Nitko se nije od Hrvatske strane bunio iako su znali da ce do ovogaga doci. I zato nije u redu od Kolinde da napada prije nego sto se informira.

VL
CA
CastrumFF
08:45 21.04.2017.

Umjesto stalnog kukanja predlažem, da se potrudite da što prije uđete u Schengen in problem gužvi če nestati....

VL
ZR
Zrnce
07:55 21.04.2017.

Sa svim gore napisanim se slažem. Ali ni Vi niste ništa bolji. Pogledajte vikendom gužve na graničnim prijelazima na ulazu u Hrvatsku. Npr. Gradišku, bajakovo itd. A o mostu u Gradiški da i ne pričamo.

VL
DU
Deleted user
09:16 21.04.2017.

Mislim, da nemamo o čemu previše razgovarat. Mi čemo poštivat zakone EU i njihove direktive a vi u međuvremenu odradite svoj posao, pa uđite u Schengen a do tada turiste vozite avionima ako jim je teško prelazit Sloveniju. Ja s tim nemam problema, niti sam kakogod ljubomoran na hrpu turista. Ali zbog vas hrvata, meni neprijateljskog naroda, neču radit odstupke pa da mi onda Austrijanac zatvori granicu. Snađite se kako vas volja.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.