Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najdulja u Hrvatskoj

Makovnjača od pedeset metara izrezana u humanitarne svrhe

makovnjaca
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
18.10.2013.
u 20:39

U sklopu trodnevnog Festivala ispečena je najveća makovnjača u Hrvatskoj, duga čak 50 metara

U sklopu trodnevnog Festivala tamburaške i zabavne glazbe "Brod 2013." i "Sajma tradicionalnih slavonskih jela, pića i narodnih rukotvorina" pod nazivom "Slavonija 100 posto" koji se ove godine prvi put održavaju u Slavonskom Brodu, ispečena je najveća makovnjača u Hrvatskoj, duga čak 50 metara. Neobično velika makovnjača, nakon što je predstavljena na sajmu i izazvala golemo oduševljenje prisutnih, izrezana je na kriške i u humanitarne svrhe prodavana posjetiteljima po simboličnoj cijeni od dvije kune po komadu. Novac koji je tom prilikom prikupljen biti će uplaćen na žiroračun Udruge osoba s invaliditetom "Loco-Moto" u akciji "Gradimo naš novi dom" za uređenje novih prostorija koje je udruga nedavno dobila od grada.

Izrezanu makovnjaču Brođani su "otkupili" u rekordnom roku, pa je s dugačkog stola naprosto nestala za manje od deset minuta, što je organizatorima dalo dodatni poticaj da sljedeće godine bude još duža, veća i slasnija, pa kao takva možda postane i kandidat za Guinnessovu knjigu rekorda. Rezanjem pedesetmetarske makovnjače zapravo je započeo drugi dan Festivala koji je bogat i popratnim sadržajima u festivalskom šatoru, a uz večerašnju glavnu tamburašku večer, koja je natjecateljskog karaktera, nezaobilazno je istaknuti i promociju novog spota "Berde Banda". Pobjednik sinoćnjeg "Mini-festa", gdje su nastupali mladi glazbenici, šestogodišnji je Marko Nosić. Njemu je za nagradu pripala čast da večeras svojom kompozicijom otvori glavnu večer koja je u potpunosti namijenjena tamburaškoj glazbi. Nakon natjecateljskog dijela posjetitelje će u nastavku zabavljati "Slavonija Band", a druženje uz tamburaše i slavonske delicije na sajmu zasigurno će potrajati do ranih jutarnjih sati. Sutra je zadnji dan Festivala tamburaške i zabavne glazbe "Brod 2013.", a rezerviran je za zabavnu glazbu. Pobjedniku ovogodišnjeg festivala dodijelit će se glavna nagrada – statua "Kameni cvijet u hrastu" koju je izradio brodski umjetnik Goran Stajić-Staja, a namjera je organizatora da statua postane i tradicionalna glavna nagrada svih sljedećih godina.

>>Šarena makovnjača, štrudla od jabuka, fritule, kroštule, pince...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije