Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Majstori skinuli krov gimnazije pa otišli, učionice pod vodom

Molio sam ih da nešto učine jer je krovište posve otkriveno, ali su rekli da će radove nastaviti kada kiša stane. Od tada im nema glasa, očajan je ravnatelj
12. studenoga 2010. u 17:11 7 komentara 13 prikaza
skola

Već desetak dana učenici i profesori brodske gimnazije Matije Mesića na pravim su mukama.

Nastava se improvizira jer učionice na katu školske zgrade nije moguće koristiti zbog poplavljenih podova i stropova, a nakupljena vlaga opasno prijeti električnim instalacijama.

Vlaga nagriza zidove

Ravnatelj Gimnazije Damjan Džakula kaže da je škola nemoćna jer se nema kome obratiti.

– Prije desetak dana, oko blagdana Svih svetih, građevinski su radnici, čak ne znam ni otkuda su, temeljem dobivena posla od županije uklonili su stari krov iznad učioničkog prostora gimnazijske zgrade i trebali su ga odmah zamijeniti novim limenim. Taman kada su stari krov skinuli počela je kiša, a za nas su tada neočekivani problemi. Upozorio sam ih i molio da nešto učine jer je krov ostao posve otkriven, ali su rekli da će se radovi nastaviti kada kiša stane – kaže Džakula.

Od tada radnicima ni traga ni glasa, jednostavno su se pokupili i otišli, a ravnatelju je jedino preostalo da ih moli da nastave posao gdje su stali. – U učionicama se diže parket, vlaga na zidovima i stropovima sve je veća i već je opasno počela doticati i stropne električne instalacije. Ovo je strašno, ljetos su učionice temeljito obnovljene, a sada ovakvi problemi – kaže Džakula koji je, da bi spasio što se spasiti dade, naručio strojeve za isušivanje vlage kako bi šteta bila što manja.

Zašto su se radnici tvrtke iz Rijeke koji rade na pokrivanju krova gimnazije napustili radilište i otišli nismo uspjeli doznati jer se direktor tvrtke nije javljao na pozive.

Ugovor je jasan

Kako je investitor radova vrijednih 187.781 kunu Brodsko-posavska županija, u Upravnom odjelu za obrazovanje, sport i kulturu ističu da je riječka tvrtka posao dobila putem natječaja i ako je šteta doista nastala bit će podmirena iz njihove mjenice. - Ugovor jasno određuje rok kada posao mora biti dovršen. Županija je u veljači za radove na gimnaziji namijenila 400.000 kuna, a tko je u konkretnom slučaju štetu učinio taj će je morati i platiti – kaže zamjenica župana Ružica Vidaković.

vrijeme
NEĆE BITI VRLO TOPLO
Meteorolog Zoran Vakula analizirao zimu i najavio kakvo nas proljeće očekuje
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
 • ivanhorvat2001:

  nadam se da im nisu platili unaprijed :D

 • boston:

  Da\'l je krov bio metalni? Aluminijski?? Mozda su to bili lopovi u akciji preprodaje metala....

 • Avatar worldwizards
  worldwizards:

  hahaha koja je ovo drzava u rasulu treba jedna dobra atomska pa sve iz pocetka