Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOD PROMAJNE

Majku i djevojčice bura odnijela daleko u kanal, dvojac ih spasio gliserom: 'Tek mi se sad vratio život'

Ilustracija
Sime Zelic/PIXSELL
06.09.2023.
u 10:23

Sreća da je mlada Čehinja iz Praga ostala prisebna u toj nevolji i držala ravnotežu na dasci te grlila obe curice - ispričao je Ante.

Mi smo ležali na žalu kad se pojavio muškarac koji je paničario i hvatao se za glavu trčeći s mula prema gostioni Azimut. Drugi ljudi su gledali u pravcu mora i vidio sam malu crnu točku kako se brzo gubi u velikim valovima prema Braču - ovako je Ante Ćapin opisao početak akcije u kojoj je jučer sa svojim gostom Andrzejom Blaszczakom spasio majku i dvoje djece.

Ante je za Makarsku danas ispričao kako su on i Andrzej uskočili u gliser i krenuli po majku i dvoje djece (stare 3 i 5 godina) koji su bili na dasci za veslanje (SUP). Oni su bili oko dva kilometra od obale ispred lučice u Promajni. 

VEZANI ČLANCI

- Kad smo došli blizu njih brzo smo ih podignili u gliser i polako se probijajući i kroz velike valove i jaki vjetar vratili nazad u lučicu. Tek mi se sad vratio život. Sreća da je mlada Čehinja iz Praga ostala prisebna u toj nevolji i držala ravnotežu na dasci te grlila obe curice - ispričao je Ante.

Rekao je i kako im je otac spašenih djevojčica dao bocu vina.

VIDEO Kao iz noćne more: Morski psi izgrizli katamaran na napuhavanje, trojicu spasili u zadnji čas

Komentara 2

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
10:55 06.09.2023.

Po buri s dvoje male djece na dasku...... Nažalost, izgleda da neki nikada neće naučiti i shvatiti moć bure i mora.

LO
Lolita3
12:14 06.09.2023.

Bocu vina? Bogami je darežljiv!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije