Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najtraženiji džihadist iz BiH

Majka zločinca iz BiH: Moj džihadist Jasmin je junak

jasmin keserović
Foto: Screenshot
03.07.2016.
u 21:37

Otac Jasmina Keserovića Dževad: Čuli smo se prije 30-ak dana preko Skypea. Da ga sad mogu vidjeti, poručio bih mu da se bori za Alaha

– Da imam još deset sinova, i oni bi otišli u džihad i borili se za Alaha – kazala je majka Jasmina Keserovića (22), najtraženijeg džihadista iz BiH koji je prošloga tjedna videosnimkom uputio jezive prijetnje svijetu, kazavši na bosanskom jeziku: “Ustanite, muslimani, i ubijajte kršćane!”.

Jasminovi otac i majka kažu da je njihov sin za njih junak i da „za ono za što se on bori, treba imati hrabrosti”.

‘Bolestan je i na štakama’

Iako Jasminov otac, Dževad Keserović, negira da je njegov sin na toj snimci jer je „on bolestan i hoda na štakama“, ističući kako njegova obitelj „nije luda niti su psihopati“, ima samo riječi hvale za svog sina koji je otišao u džihad u Siriju.

– On je otišao ratovati u Siriju 2013. Da ga sad mogu vidjeti, poručio bih mu da se bori za Alaha – kazao je Dževad, otac terorista Jasmina naglašavajući kako su se sa svojim sinom čuli prije mjesec dana preko Skypea.

Jasmin Keserović rođen je 16. lipnja 1994. u Zavidovićima, a otišao je u Siriju zajedno s Bajrom Ikanovićem i Midhatom Đonom 23. siječnja 2013. Za njim je Interpol, na zahtjev BiH, prije pola godine raspisao crvenu tjeralicu zbog povezanosti s teroristima Islamske države i potencijalne opasnosti.

Stariji brat pod nadzorom

Poznato je kako je Jasmin šest mjeseci pohađao srednju tehničku školu u Zavidovićima gdje mu profesori, kako kažu roditelji, nisu dopuštali dnevna klanjanja, zbog čega je napustio školovanje i krenuo na učenje Kurana u poznato vehabijsko uporište, selo Gornju Maoču. Prema neslužbenim informacijama, vjerski učitelj mu je bio Zijad Bijelić koji ga je i potaknuo na odlazak na džihad u Siriju i ratovanje na strani terorističke organizacije Islamske države.

Jasmin je u selu Gornja Maoča boravio tri godine prije nego što je otišao na ratište u Siriju. Kao i Jasmin, i njegov stariji brat išao je u Gornju Maoču da bi izučavao Kuran zbog čega je danas pod prismotrom obavještajne agencije u regiji.      

Komentara 215

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
21:43 03.07.2016.

Jabuka ne pada daleko od stabla! Inače, demončić je trebao zaprijetiti svim "nevjernicima", a ne samo kršćanima. 1 iz vehabijskih "nauka".

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
21:56 03.07.2016.

tvoj "junak" će se uvelike iznenaditi kad se bude probudio u paklu nakon što uskoro pogine... umjesto "djevica" i raja - pakao i gomila bradatih buh daletina kao i on... pazi sapun junače!

GV
golub Vaso
21:52 03.07.2016.

Saudijska arabija sije zlo po svijetu, a o tome se šuti, banda kupljena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije