Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nevjerojatno!

Majka zgrozila javnost: Tvrdi kako će morati platiti kaznu jer je gledala online nastavu svoje kćeri

Koronavirus u Njemačkoj
Foto: REUTERS
1/2
01.02.2021.
u 15:47

Novinari nazvali Odjel za obrazovanje u Salzburgu gdje su im potvrdili slučaj, ali su rekli kako su majci objasnili pravnu situaciju i nisu spominjali kaznu.

Njezina 15-godišnja kćer imala je problema pri praćenju nastave, što se i nije svidjelo previše Jennifer Niedermüller. Ona je napisala e-mail voditeljici razreda i zamolila je da joj dopusti sudjelovanje u online-nastavi kako bi pomogla kćeri u svladavanju gradiva. No, na njezino veliko nezadovoljstvo, voditeljica joj to nije dopustila, prenosi Fenix-magazine.

Niedermüller se time nije pomirila pa je nazvala gradski Odjel za obrazovanje u Salzburgu i požalila se. U Odjelu su je pitali kako zna za probleme, a majka je odgovorila da zna jer je slušala online nastavu svoje kćeri. 

– Rekli su mi kako sam počinila kazneno djelo i da će me zbog toga prijaviti vlastima, te ću morati platiti novčanu kaznu – rekla je Jennifer Niedermüller za njemačke medije.  

Novinari nazvali Odjel za obrazovanje u Salzburgu gdje su im potvrdili slučaj, ali su rekli kako su majci objasnili pravnu situaciju i nisu spominjali kaznu.

“Online” nastava u Njemačkoj!

Njemački mediji piše kako u pojedinim saveznim državama vrijedi pravilo prema kojem roditelji uglavnom ne smiju sudjelovati u nastavi, ili smiju u samo iznimnim slučajevima. Jedna od tih iznimka je i školovanje kod kuće, što je pak postala stvarnost za cijeli svijet otkad je pandemija koronavirusa, pa tako i za njemačke učenike.  

Online nastava za mnoge nije lagana, upravo jer nemaju svi iste uvjete. Naime, nema svaka obitelj dovoljno velik stan da bi djeca mogla učiti u vlastitoj sobi.

– Zato pojedine savezne države stvaraju posebne propise za obrazovanje od kuće. Na primjer, u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji postoji takozvana uredba o 'online' učenju. Prema toj uredbi škola čak računa na suradnju roditelja i roditelji smiju 'promatrati' djecu dok ona uče – objašnjava odvjetnica Nicole Mutschke. Prema njezinom mišljenju, ako samo gledate kako djeca uče, ne biste se trebali bojati posljedica.

 

 

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
16:13 01.02.2021.

Plaše se učitelji da bi roditelji napokon mogli otkriti koliko našoj djeci ispiru mozak.

Avatar Tombstone
Tombstone
13:27 31.03.2021.

Cudno da zena iz grada u Austriji daje izjave njemackim medijima i da na nju primjenjuju njemacke zakone. Jos cudnije (ali nazalost i iztima) da je roditeljima strogo zabranjeno pratiti nastavu svoje djece. Tu u USA je isto, ali naa srecu roditelji se "ne daju".

KR
kristijanbijelic
17:10 01.02.2021.

Ti i ovi novinari kao prvo Salsburg je u Austriji a ne u Njemackoj. I nez kakve veze ima savezne drzave Njemacke sa zakonima u Austriji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije