Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nekadašnja šefica Kamen Ingrada mora u Remetinec

Majka u zatvor mora povesti i svoju kćer!

kristić
Duško Mirković/PIXSELL
14.01.2010.
u 18:45

To je mišljenje izrekao požeški Centar za socijalnu skrb jer je, kako stoji u obrazloženju, Đ. Kristić samohrana majka i još doji desetomjesečno dijete.

Đurđica Kristić iz Požege, nekadašnja članica uprave Kamen Ingrada, danas je morala napustiti svoju desetomjesečnu kćer i javiti se u Remetinec na izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od dvije godine i jedanaest mjeseci.

Nisu se brinuli o svemu
Odgodu odlaska u zatvor koju je zatražila od Županijskog suda u Požegi nije dobila jer je već zbog viskorizične trudnoće dobila maksimalnu zakonsku odgodu od 20 mjeseci. Zbog toga će već danas, kako smo neslužbeno doznali, zatražiti prekid izvršenja zatvorske kazne kako bi bila sa svojom kćerkicom koju još doji, a što je moguće zatražiti tek kada se stupi u zatvor.

 Istodobno, danas bi na Općinski sud u Požegi trebao stići njezin zahtjev u kojem traži da joj se radi zaštite interesa djeteta omogući da na izdržavanje kazne zatvora s njom ide i njezino dijete, iako zakon takvu mogućnost ne predviđa. U zatvoru s majkama mogu biti samo ona djeca koja su se rodila dok im je majka bila u zatvoru. Očito je da zakon nije predvidio i ovakvu mogućnost koja se sada pokazala u praksi. Požeški Centar za socijalnu skrb jučer je dostavio svoje mišljenje u kojem stoji da dijete u ovom slučaju ne treba odvajati od majke, i to zbog toga što ga majka još doji te zato što je riječ o samohranoj majci. Osim toga, majka nema članova uže obitelji koji bi se mogli adekvatno skrbiti o djetetu.

Još desetak istraga
Inače, Đurđica Kristić, koja će idući tjedan navršiti 41 godinu, osuđena je za zloporabu položaja u gospodarskom poslovanju zajedno s Vladom Zecom, nekadašnjim predsjednikom uprave i vlasnikom Kamen Ingrada, na kaznu zatvora od tri godine i osam mjeseci. Nakon žalbe, kazna joj je umanjena na dvije i pol godine.

Kako je u međuvremenu osuđena na još godinu dana, također zbog zloporabe položaja, kazna joj je ujedinjena na dvije godine i jedanaest mjeseci. S obzirom na to da je u pritvoru provela deset mjeseci, u zatvoru treba biti još dvije godine i mjesec dana. Protiv nje, kao i protiv Vlade Zeca, vodi se još desetak istraga zbog zloporabe položaja vezanih uz tvrtku Kamen Ingrad i njezine tvrtke kćeri.

Komentara 10

MM
Mladen Miletić
20:13 14.01.2010.

Pred sudom smo svi jednaki da, samo \"sud\" nije prema mnogima jednak !

Avatar mlijeko
mlijeko
22:42 14.01.2010.

Ista očito nikoga nije ubila, te što je za to kriva kćerka. Trebalo ju je ako je kriva a očito po sudcu Mili Soldi jeste. kazniti na nekakav dobrotvorni rad, a ne u zatvor. Kakva je sudbina ovoga malog djeteta. Strašno.

MM
Mladen Miletić
20:11 14.01.2010.

Slušajte lijepo čovjeka iz Bosne zločin se ne isplati . Isplati se odšetati u Bosnu pa nemoraš voiditi kčeru zatvor kao da je ona krivac. Ali po ovome izgleda da je bolje biti osuđeni zločinac i Bosanac nego kčer Hrvataa !, Demokracija i zapadni najzapadniji Balkan !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije