Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
burno u francuskoj

Majka Romkinje Hollandeu: Ako želi djecu, neka ih sam napravi!

francuska,Leonarda Dibrani (1)
Reuters/PIXSELL
19.10.2013.
u 17:16

- Neću sama ići u Francusku, neću ostaviti svoju obitelj. Moja braća i sestre također se moraju školovati, rekla je Leonarda,

Leonarda Dibrani, romska djevojčica koja je s obitelji prognana na Kosovo i kojoj je francuski predsjednik Francois Hollande danas ponudio da sama nastavi školovanje u Francuskoj, izjavila je da se ne želi vratiti u Francusku bez obitelji.

- Ako nam uputi zahtjev, obzirom na okolnosti i činjenicu da Leonarda želi  nastaviti školovanje u Francuskoj, to ćemo joj omogućiti, rekao je francuski predsjednik Hollande za francusku televiziju, javlja BBC.

- Neću sama ići u Francusku, neću ostaviti svoju obitelj. Moja braća i sestre također se moraju školovati, uzvratila je Leonarda, petnaestogodišnjakinja rođena u Italiji, za agenciju France Presse.

Od njezinih petero braće i sestara, četvero je rođeno u Italiji a najmlađa sestra kojoj je 17 mjeseci, rođena je u Francuskoj. Njezin otac Resat (47), jedini u obitelji koji je rođen na Kosovu.

- Ako povratak nije moguć milom, onda će se dogoditi silom, poručio je. Ja ovdje nemam slobodu za sebe i svoju obitelj. Može policija reći što god hoče, ali za mene pravda ne postoji u Fracuskoj, rekao je ljutiti otac djevojčice. Ili idemo svi ili ne ide nitko, odlučan je.

Leonardina majka Xhemalia (41), još više povrijeđena, poručila je francuskom predsjedniku: "Ako želi djecu neka ih sam napravi".

>>Francuska policija brutalno deportirala djevojčicu s Kosova

Komentara 1

BA
Banirat
12:09 05.07.2014.

Kako to misli ako ne moze milom onda silom, je li to namjerava objaviti rat Francuskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije