Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strašan slučaj

Majka o vršnjačkom nasilju u Zagrebu: Sinu su stavili omču oko vrata i vukli su ga

školsko igralište
Ilustracija/Luka Stanzl/Pixsell
10.05.2022.
u 14:15

Osim fizičke ozljede na vratu, dječak je pretrpio i psihičku traumu zbog čega se nakon svega boji ići u školu, boji se sresti s počiniteljima i misli da su svi protiv njega

Slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se prije tjedan dana u dvorištu jedne zagrebačke osnovne škole izvan školskog vremena u poslijepodnevnim satima. Učenik prvog razreda oko 18 sati otišao se igrati na školsko dvorište s prijateljem, vršnjakom, kojega otprije poznaje. Kad je došao, tamo su već bila dvojica dječaka od kojih je jedan iste dobi, a drugi malo stariji.

U to vrijeme u blizini školskog dvorišta bili su roditelji. Bio je vani možda 30 minuta, sve dok po dječaka nije stigla majka. Vidjela je da sin ima ozljedu na vratu i pitala što se dogodilo, a dječaci su rekli da su ga potezali užetom.

– Moj sin je stajao i držao se za ogradu, a taj stariji dečko ga je štrikom "zahaklao" za vrat i povukao. Držao se za štrik za njegov vrat. Uspio se nekako izmigoljiti i izvući glavu da mu uže ne dođe s prednje strane vrata – kazala je za 24sata majka (32) osmogodišnjeg dječaka kojeg je skupina dječaka verbalno prisilila na igru užetom iako je on rekao da je to opasno.

Kako je uopće započela "igra štrikom" majka ne zna, no kaže da je mlađi brat tog starijeg dječaka, koji je zapravo natezao i ozlijedio njezina sina, s nekog gradilišta ili dvorišta u blizini donio četiri ili pet štrikova od debelog užeta. 

– Povlačili su ga i drugi dečki, no taj najstariji mu je nanio ozljedu. Na vratu me je ostao biljeg, što su potvrdili i u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, gdje sam odvela sina sljedeći dan na pregled. Pokušali smo navečer hladiti mjesto ozljede, no sljedećeg jutra nije mogao pomaknuti vrat pa sam ga odvela liječniku da ga pogledaju – priča majka.

Osim fizičke ozljede na vratu, dječak je pretrpio i psihičku traumu zbog čega se nakon svega boji ići u školu, boji se sresti s počiniteljima i misli da su svi protiv njega.

U Klaićevoj bolnici dječaku su utvrdili površinsku ozljedu na stražnjoj strani vrata te postavili radnu dijagnozu fizičkog zlostavljanja i dječaku propisali mirovanje, krioterapiju i analgetike. 

Majka dječaka kaže da to nije prvi put da je dječakov prijatelj, vršnjak s kojim se otišao igrati na školsko igralište, nasilan prema njemu. Slučaj je prijavila policiji koja je podnijela kaznenu prijavu. Kako je riječ o djeci, ona ne mogu kazneno odgovarati već im se izriču odgojne sankcije. Automatizmom se u slučaj uključuje i nadležni Centar za socijalnu skrb.

U školi na čijem se igralištu odvijalo nasilje kazali su kako se događaj dogodio izvan školskog vremena učenika i da je škola postupila sukladno propisima te obavijestila nadležne institucije.

Video – Maleni rekorderi: U ovu školu krenulo je 15 para blizanaca!

Komentara 6

Avatar Internet Ratnik
Internet Ratnik
14:46 10.05.2022.

To je svakodnevna pojava u Zagrebu još tamo od Luke Ritza, nasilja gdje god se okreneš i nitko ništa ne poduzima.

Avatar Svračak
Svračak
14:34 10.05.2022.

E gdje su ona zlatna vremena kada se govorilo da je šiba iz raja izašla. Da ovaj zlostavljač ima solidne roditelje ne bi mu više na pamet palo niti mrava zgaziti.

PP
pajo-patak
15:31 10.05.2022.

Kad bi se udarilo po đepu roditelja nebi se događalo nasilništvo kod mladih, izgleda da ni roditelji nisu ništa bolji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije