Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domaća Al-Qa’ida

Majka: Naš Danijel nije terorist, on vam je u zatvoru u Remetincu

danijel oršuš
Damir Špehar/PIXSELL
12.03.2010.
u 09:17

U remetinečkom zatvoru pronašli smo dva Danijela Oršuša, ali nijednom nije 26 godina kao onome u Irskoj. Potvrđeno je da je Oršuš u Irskoj zatražio utočište te da ima status azilanta.

Hrvatski državljanin Danijel Oršuš (26), koji je prije nekoliko dana uhićen u Irskoj kao član skupine islamskih fundamentalista koji su pripremali atentat na švedskog karikaturista, izveden je pred istražnog suca koji mu je produljio pritvor do podizanja optužnice.

U sve je upletao vjeru
Potvrđeno je da je Oršuš u Irskoj zatražio utočište te da ima status azilanta. Njegova sestra, koja također živi u irskom gradu Waterfordu, nije htjela komentirati slučaj, pa čak ni razgovarati na hrvatskom jeziku s novinarima, a telefonsku je vezu prekinula psovkama na engleskom jeziku.

Mnogo je susretljiviji bio Oršušev prijatelj, Bangladešanin Sheik Ahmed.
– Danijel je uvijek bio pristojan, ničim se nije isticao, ali na njemu se primijetila promjena ponašanja kada je prije godinu dana prešao na islam. Molio se nekoliko puta dnevno, u sve je uplitao vjeru – kaže Ahmed, napominjući da ne poznaje ostale sudionike Al-Qa’idine urote koji su uhićeni na jugu Irske.

Kako tvrdi, šokantnu vijest o Oršuševu privođenju doznao je od njegove sestre, jer mediji u Irskoj još nisu objavili identitete uhićenih članova terorističke mreže. Prema indicijama koje je Večernji list dobio iz Irske, Oršuš je na Otok došao iz romskog naselja Stiske nedaleko od Đurđevca, no tamošnji stanovnici to niječu.

Danijel Oršuš postoji u Stiski, ali ne nalazi se u irskom, već u remetinečkom zatvoru. U Upravi za zatvorski sustav potvrdili su nam da se u Remetincu nalaze dva Danijela Oršuša. Jedan je u pritvoru, a drugi u zatvoru, jedan ima 30, a drugi 20 godina, dok naš “Irac” ima 26.

Mi smo vam sirotinja
– Ma kakva Irska! On preko ljeta pomaže zidarima. Ne znam zašto su ga uhvatili i strpali u zatvor. Pisao nam je prije dva tjedna, još ne zna zašto je zatvoren – kaže Nadica, majka jednog od Danijela iz Remetinca. Isto tvrde i ostali Romi.

– Mi smo vam sirotinja. Kakvi teroristi i Šveđani! Te Europljane zovemo k nama da i oni vide kako se teško živi kad si Rom – kažu.

Komentara 18

VI
vitaszorcms
09:19 12.03.2010.

Treba pod hitno ispraviti tu nepravdu.On je samo običan kriminalac, a ne i terorist.

KO
kokolo
09:28 12.03.2010.

Gledam ovu fotku i nije mi jasna jedna stvar. Zena je ocigledno fotografa pustila u svoju kuću. Nakon toga se ona okreće od fotoaparata i diže ruku jer očito ne želi biti fotografirana. Kako se osjeća fotograf u tom trenutku i što je njemu u glavi kada bira fotke koje će poslati i odabere bas ovu na kojoj je očito da objekt nije htio fotografiranje. Sto nije to isto kao i silovanje?

WT
web truth
11:00 12.03.2010.

Mala pomoc novinarima,decko je iz Darde,Romske nacionalnosti je.....!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije