Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRAĆA SE IZ AMERIKE

Majka male Lave podijelila odlične vijesti: 'Ratnica uskoro slijeće u Zagreb'

Lava
Foto: Petra Petrušić/Facebok
19.08.2023.
u 22:40

Po povratku u Hrvatsku, ići će na kontrolu u KBC Zagreb kako bi Povjerenstvo za lijekove odobrilo lijek Risdiplam za narednih šest mjeseci, a već imaju spremne i dvije 'tete', Ivanu i Verenu, koje će vježbati s Lavom

Majka Lave Petrušić, djevojčice koja je u borbi za lijek protiv Spinalne mišićne atrofije ujedinila Hrvatsku, objavila je predivnu vijest na društvenim mrežama - Lava se uskoro vraća doma! "Ratnica slijeće u Zagreb 9. rujna! Karte su kupljene, pakiranje krenulo" napisala je na Facebooku uz fotografiju kćeri na dječjem igralištu.

Lavi su donatori omogućili liječenje u Americi gdje je primila lijek Zolgensmu, koji joj je u Hrvatskoj odbijen. Liječnici su tvrdili da skupi lijek neće pomoći djevojčici, a osim toga, ovdje je zbog propisa zdravstvenog sustava ograničen na pacijente s do dvije kopije gena, a Lava ih ima tri. 

Ipak, genska terapija je upalila, a Petra Petrušić, majka male ratnice, redovito na društvenim mrežama izvještava o malim pobjedama i planovima za budućnost koju im je liječenje u Americi omogućilo.

"Čekamo sljedeći četvrtak i skidanje sa steroida te praćenje narednih dana, ali doma idemo svakako. Ako se poklopi da ponovno treba uzimati steroide, kontrolirat ćemo ju u suradnji sa dr. Shiehom na daljinu te dogovoru s našim liječnicima koji brinu o Lavi" otkrila je Petra.

POVEZANI ČLANCI:

Po povratku u Hrvatsku, ići će na kontrolu u KBC Zagreb kako bi Povjerenstvo za lijekove odobrilo lijek Risdiplam za narednih šest mjeseci, a već imaju spremne i dvije 'tete', Ivanu i Verenu, koje će vježbati s Lavom.

"Ovu ludu avanturu provodimo kraju, a onda krećemo u neke nove i poznatije" zaključila je majka.

Podsjetimo, Spinalna mišićna atrofija je progresivna genetska bolest koja zahvaća neuromuskularni sustav, sve mišiće u tijelu i plućni sustav. Genska terapija Zolgensmom trebala bi zaustaviti progresiju te bolesti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije