Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upucao ju je policajac

VIDEO Potresne riječi majke ubijene Mihaele: Nadam se da će se pojaviti i reći 'mama, to je bila šala'

Osije: Zgrada u kojoj je ubijena djevojka
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/7
03.12.2023.
u 15:27

"Ne možemo shvatiti da našeg djeteta više nema. To je nemoguće", istaknula je Mihaelina majka Jadranka

Studenticu Mihaelu Berak, koja je 18. studenoga trebala proslaviti 21. rođendan, ubio je u rujnu u Osijeku iz službenog pištolja policajac Marko Smažil s kojim se kratko viđala. Njezini su roditelji za HRT-ovu emisiju Nedjeljom u 2 opisali kako je bila ambiciozna te osoba koja je oko sebe širila pozitivu. 

"I u onim trenucima kada je bilo najteže, ona je znala prići i uvijek onim svojim lijepim, crnim okicama pogledati, s puno sućuti, saslušati... Uvijek je vjerovala u dobro, znala je da ima dobro u ljudima. Mislila je da je svijet jedno sigurno mjesto, a ona toliko puna života, vedrine, borac za pravdu", rekla je Mihaelina majka Jadranka.

"Nismo mogli pojmiti da se ona neće pojaviti na vrata. Ponekad se nadam, navečer kad se probudim, možda se pojavi i kaže 'mama, to je bila šala, mama vratila sam se'. Ne možemo, ne možemo shvatiti da našeg djeteta više nema. To je nemoguće", istaknula je majka.

Također, roditelji ističu kako im je bilo dodatno teško zbog pokušaja zataškavanja te navoda o samoubojstvu. 

VIDEO Načelnik Sektora kriminalističke policije Krunoslav Patača o tragediji u Osijeku

"Mi znamo svoje dijete, ona ima puno prijatelja i radnih kolega koji nisu mogli pojmiti to što se plasiralo u medijima. Ne mogu shvatiti da je to netko mogao tako izgovoriti i plasirati", kazala je majka. 

Podsjetimo, načelnik sektora kriminalističke policije Krunoslav Patača 22. rujna otkrio je da je osumnjičenik nakon 11-mjesečnog tečaja na policijskoj akademiji završio osnovnu obuku za policijskog službenika te je u listopadu prošle godine raspoređen na radno mjesto vježbenika u Postaji prometne policije Osijek, kao policijski službenik za sigurnost cestovnog prometa. Osobno oružje je zadužio 9. kolovoza, a za njega je prošao obuku za sigurno rukovanje. 

VEZANI ČLANCI:

Idućeg dana, osječka policija oglasila se vezano uz prozivke oko zataškavanja. "Obavještavamo javnost da su policijski službenici sve radnje u ovome postupku proveli temeljito, profesionalno i nepristrano. Također skrećemo pažnju kako je očevid proveden u suradnji sa zamjenicom Županijskog državnog odvjetnika", navedeno je u priopćenju policije.

"Po prvim sumnjama osumnjičenik je bio uhićen za kazneno djelo prouzročenje smrti iz nehaja opisano u članku 113. Kaznenog zakona, a za koje je propisana značajno manja kazna zatvora, odnosno do pet godina. Na temelju utvrđenih činjenica počinitelj je prijavljen za najteži, kvalificirani oblik kaznenog djela, odnosno događaj je prekvalificiran u teška kaznena djela protiv opće sigurnosti iz članka 222. stavka 4. Kaznenog zakona u svezi kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavka 1. i 3. Kaznenog zakona gdje je kazna zatvora zapriječena do osam godina", dodala je policija 23. rujna.

Ključne riječi

Komentara 2

TO
TomekZagreb
18:16 03.12.2023.

Skupljaš lovu i kad govno izađe, investiraš sakupljeno u to da se govno poništi, metkom ili batinama do izdisaja...

CH
chemica
16:57 03.12.2023.

Postoje takva nesretna ljudska stvorenja u kojima jednostavno nema dobra. Ima ih 3-5% u populaciji, a čine i do 90% zatvorenika po kaznionicama. Psihijatrija ih naziva psihopatima. Od takvih bježiš, ne pokušavaš ih "izvesti na pravi put". Ako nisi psihijatar ili kriminalist, mani se ćorava posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije