Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAJKA TVRDI

Djevojku pretukli pred školom u Francuskoj: 'Maltretiraju je jer se ne oblači u skladu s islamom'

Policija SAD
Pixabay
05.04.2024.
u 09:52

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izrazio je solidarnost s djevojkom i njenom obitelji, no pozvao je na oprez pri donošenju zaključaka o okolnostima napada

Francuske vlasti započele su hitnu istragu u slučaj premlaćivanja djevojke u školi. Tri tinejdžera teško su ozlijedila 14-godišnjakinju koja je nakon incidenta ostala u komi. Napadači iz Montpelliera, među kojima je i djevojka koja pohađa istu školu kao i žrtva, uhićeni su zbog pokušaja ubojstva maloljetne osobe.

Napadnuta djevojka, Samara, probudila se iz kome, no teško je ozlijeđena u napadu koji se dogodio u utorak poslijepodne ispred škole Arthur Rimbaud, piše The Guardian. Incident se dogodio u vrijeme povišenih tenzija u francuskim školama koje su zaprimile desetke poruka koje prijete napadima.

Troje uhićenih u dobi su od 14 do 15 godina. Ministrica obrazovanja Nicole Belloubet naredila je istražiteljima da u roku od osam radnih dana izvijeste o okolnostima napada. Samarina majka Hassiba u intervjuu za lokalne medije rekla je da njenu kćer kolegica iz škole maltretira već dvije i pol godine. Sumnja da se to događa zbog njene odjeće i ponašanja, koje smatra "neislamskim".

"Ne razumijem zapravo zašto to dijete konstantno napada Samaru, no mislim... možda je zato što je Samara malo slobodnija od nekih drugih učenika", rekla je. Majka je optužila spomenutu učenicu da je "sponzor" napada, a tvrdi i da je ona već bila suspendirana na dva dana 2023. godine nakon što je na društvenim mrežama objavila Samarinu sliku uz pozive da je se siluje.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izrazio je solidarnost s djevojkom i njenom obitelji, no pozvao je na oprez pri donošenju zaključaka o okolnostima napada. "U ovom trenutku suzdržao bih se od kategorizacije. Želim da se utvrdi istina prije nego što donesemo zaključke", smatra Macron.

VIDEO Bor: Građani pale svijeće za ubijenu djevojčicu Danku

Ključne riječi

Komentara 5

ČI
Čife
12:27 05.04.2024.

Rješenje jednostavno poslati ih u zemlje u kojima njeguju jednaku vrijednost i tradiciju .

EJ
ejStef
12:29 05.04.2024.

Hm, multikulturalizam...

LU
Lumumba
15:04 05.04.2024.

Mobilizirati i poslati neka brane Ukrajinu u ime Francuske .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije