Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVA U ENGLESKOJ

Majka dječaka koji je umro uz očevo tijelo: 'Nije mogao dosegnuti hranu, živim noćnu moru iz koje se ne mogu probuditi'

Ilustracija
Unsplash
18.01.2024.
u 14:19

Shrvana majka Bronsona Batterbyja, dječaka koji je preminuo od gladi, otkrila je da je njezin dvogodišnjak bio premalen da bi došao do hladnjaka punog hrane koja mu je mogla spasiti život. Izjavila je da je proganja ta pomisao.

Dvogodišnji Bronson Battersby umro je od gladi, ležeći pored mrtvog oca koji je doživio srčani udar. Obitelj je shrvana, a njegova slomljena majka Sarah Piesse (43) otkrila je da je dječak na dohvat ruke imao hladnjak prepun hrane, no da je bio prenizak da bi ju dohvatio.

Sarah Piesse otkrila je da su u obitelji premjestili grickalice iz niskog ormarića kako bi spriječili Bronsona da im pristupa. Sada je izjavila da je proganja misao da je njezin "divan dječak" uzalud tražio hranu i vodu u mraku, ali je jednostavno bio premali da bi dosegao slavinu ili otvorio vrata hladnjaka, piše Mirror.

Dana 9. siječnja, nakon dva neuspješna pokušaja pozivanja policije, socijalna radnica je preuzela ključ od stanodavca kako bi posjetila Bronsona i njegova oca Kennetha. Prilikom ulaska u njihov dom, vidjela je potresne scene - dječakov otac doživio je srčani udar, a pored njega mrtav je ležao i dvogodišnjak, koji je umro bez hrane i vode.

Ove godine, za Božić, Bronson se uputio svom tati. Hladnjak im je bio prepun hrane. - Sva hrana je još uvijek bila u hladnjaku. Da je samo Bronson bio malo viši, onda bi preživio. Hladnjak je bio krcat božićnim ostacima - kaže Sarah, dodajući da je uništena zbog onoga što se dogodilo njezinu sinu. Tvrdi da si nikada neće oprostiti što nije imala priliku biti uz svog sina, a nakon njegove smrti teško može zaspati.

VEZANI ČLANCI:

- Progoni me. Ako uopće mogu zaspati, to je samo na nekoliko sati. Trgnem se iz sna kad pomislim na njega kako luta uokolo sam, gladan. Mora da je na kraju bio toliko slab da je odlučio odustati i uhvatiti se za tatu, grleći mu noge. Nikada si neću oprostiti što me nije bilo. Kad ga zamislim samog u tom stanu, osjećam se kao promašaj. Taj mali dječak sjedio je tamo i želio piće, želio je nešto pojesti. To mi još više slama srce. Samo ne razumijem zašto se uzbuna nije digla ranije. Zašto to nisu učinili? Živim u noćnoj mori i nikada se neću probuditi iz nje - dodala je.

Glasnogovornik okruga Lincolnshire potvrdio je za Mirror da su Kennetha i Bronsona otkrili socijalni radnik i stanodavac 9. siječnja. Rekli su da je "nezakonito" da socijalni radnik inače uđe u stan, dodajući da su "slomljeni" zbog smrti dvogodišnjaka.

Podsjetimo, Bronson Battersby pronađen je mrtav 9. siječnja, zajedno sa svojim 60-godišnjim ocem, Kennethom, u njihovom domu u Skegnessu u engleskom Lincolnshireu – 14 dana nakon što su posljednji put viđeni

Socijalna radnica posjetila je njihov dom 2. siječnja, nakon što je 27. prosinca kontaktirala oca. No, nije dobila odgovor te se, nakon što se raspitala na drugim adresama gdje bi dijete moglo biti, obratila policiji. Vratila se u kuću nenajavljena dva dana kasnije i ponovno je kontaktirala policiju jer još uvijek nije bilo odgovora. Tijela oca i sina nisu pronađena sve dok socijalni radnik nije ušao u kuću pomoću ključa od stanodavca nekoliko dana kasnije, piše The Guardian.

Dječakova majka, Sarah Piesse, rekla je da je sina posljednji put vidjela prije Božića nakon svađe s Kennethom. Smatra se da je njezin bivši umro od srčanog udara ne prije 29. prosinca. Rezultati obdukcije pokazali su da je Bronson umro od dehidracije i gladovanja, prema izjavi njegove majke. 

VIDEO Teška nesreća u Zaprešiću, vozač udario u naplatnu kućicu i na mjestu poginuo

Komentara 2

FU
Fusnota
15:00 18.01.2024.

Zabrinuta majka se nije trudila kontaktirati 2godisnje dijete 2 tjedna.???

SK
skupiduša
16:20 18.01.2024.

Prava majka ne bi od sebe dala tako malo dijete, a ako ga i da, svaki dan bi se raspitivala o njemu. Čim je njih obilazila socijalna služba, tu nema zdrave pameti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije