Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Antonija Jozić

Majka četvero djece 'potukla' tri protukandidata sa 64% glasova

antonija jozić
Duško Mirković/Pixsell
29.05.2013.
u 18:57

Velika mi je pomoć suprug koji je preuzeo vođenje obiteljskog obrta, kao i moja majka i svekrva koje pomažu oko djece – kaže Antonija Jozić.

Zadnji lokalni izbori iznjedrili su prvu slavonsku gradonačelnicu izabranu na izravan način. Hadezeovka Antonija Jozić, 35-godišnja majka četvero djece, poduzetnica i apsolventica na Ekonomskom fakultetu, postala je sa 64 posto osvojenih glasova gradonačelnica Pleternice. S tim postotkom ona je ujedno, unatoč trima muškim protukandidatima, postigla i najbolji izborni rezultat za mjesto gradonačelnika u Slavoniji i deveti između 128 gradova u Hrvatskoj. U Slavoniji je do sada postojala samo jedna gradonačelnica i to Zdenka Buljan koja je na to mjesto došla 2007. godine nakon što je njezin stranački kolega Tomislav Šota nakon pola odrađenog mandata dao ostavku.

– Vjerujem da sam ovoliku potporu dobila jer su građani prepoznali što se u Pleternici događa te su mi dali potporu zbog brojnih investicija i projekata koji se događaju u našem gradu. Moja je prednost bila i ta što sam protekle četiri godine profesionalno obnašala dužnost zamjenice gradonačelnika te što sam zajedno s gradonačelnikom Franjom Lucićem radila na svim investicijama. Isto tako građani su nagradili i sve ono što je zadnjih 20 godina HDZ napravio na području grada – objašnjava gradonačelnica Jozić koja je aktivno u politiku ušla prije osam godina kada je izabrana za vijećnicu u Gradskom vijeću.

Inače je član HDZ-a od 1994. godine, kada se učlanila u njihovu Mladež.

Majka četvero djece, najstarijeg 16-godišnjeg sina Dina, desetogodišnje Mije, petogodišnje Rejé i najmlađeg dvogodišnjeg Ivana, ističe da joj je velika pomoć njezina obitelj.

– Iza svakog uspješnog muškarca stoji žena, a iza uspješne žene njezina obitelj. Velika pomoć mi je moj suprug koji je preuzeo vođenje obiteljskog obrta, kao i moja majka i svekrva koje pomažu oko djece. Bez njihove podrške ne bih mogla obavljati ovaj posao koji ponekad traži 24–satni angažman. To nije posao koji ima radno vrijeme. Nije uvijek lako ni fizički ni psihički, ali zadovoljstvo kada se uspije nešto napraviti za grad i građane nemjerljivo je i velika je kompenzacija za to – ističe Antonija koja je nakon rođenja sina Ivana koristila šestomjesečni porodiljni dopust. Međutim i za to vrijeme često je znala obavljati svoje dogradonačelnike obveze, posebno u vezi s nekim projektima koji su bili započeti i u koje je ona bila najupućenija.

Uz to što najavljuje nove projekte koji bi trebali povećati proračun, ali i zapošljavanje, pleternička gradonačelnica dodaje da će u svom prvom mandatu i diplomirati.

–To je dug koji dugujem prije svega prema sebi i moram tu obvezu ispuniti. A što se tiče projekta u gradu, želimo privući investitore u našu poduzetničku zonu te u inkubator koji smo nedavno otvorili. Namjera nam je komunalno opremiti poduzetničku zonu. A od većih projekta, tu je i izgradnja kanalizacijskog sustava u naseljima koja ga još nemaju u vrijednosti od 80 milijuna kuna koji će se financirati iz EU fondova. Za kohezijske i strukturne fondove pripremili smo još neke projekte – kazala je gradonačelnica Jozić koja je i u protekle četiri godine zajedno s gradonačelnikom Franjom Lucićem uspjela svake godine proračun od 5 milijuna kuna povećati za deset puta zbog uspješno napravljenih projekata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije