Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tajila trudnoću

Majka (19) rodila u svinjcu, sin umro od pothlađenosti

Hitna pomoc
Arhivska fotografija
23.05.2010.
u 12:07

Kriminalističko istraživanje još uvijek traje pa će se u dogovoru s Državnim odvjetništvom odrediti kvalifikacija djela. Ne zna se još, tako, hoće li ovaj čin mlade majke biti definiran kao čedomorstvo.

Djevojka, 19-ogodišnjakinja iz Baranje cijelu je trudnoću uspješno krila od roditelja, a porod je obavila sama - i to u svinjcu u petak oko 7 sati. Rodila je, ostavila dijete na betonu i ušla u kuću, vjerojatno kako bi potražila pomoć. Mališan je rođen zdrav, ali nije preživio. Umro je, pokazala je obdukcija, "zbog neadekvatnih klimatskih uvjeta", odnosno od pothlađenosti.

- Djevojka je nakon poroda ušla u kuću, majka je vidjela da nešto nije u redu. Nitko nije znao da je bila trudna - saznajemo od Edite Roterbauer, glasnogovornice PU osječko-baranjske. Majka je, otkrivaju u selu, vidjela da kćer krvari, a potom je u pomoć pozvala prijatelja da ju odveze u bolnicu. Kada je vidio što se dogodilo, prijatelj je alarmirao Hitnu pomoć i policiju. No, za dijete je bilo kasno.

Svinjac u kojem je beba rođena inače se ne koristi.

- Na tijelu nisu utvrđene mehaničke ozljede. Kriminalističko istraživanje još uvijek traje pa će se u dogovoru s Državnim odvjetništvom odrediti kvalifikacija djela - pojašnjava Roterbauer. Ne zna se još, tako, hoće li ovaj čin mlade majke biti definiran kao čedomorstvo.

Susjedi ove obitelji nerado komentiraju tragični događaj. Iznenađeni su jer, kažu, nisu znali da ima dečka. Nije im bilo sumnjivo ni to što se udebljala posljednjih mjeseci. Djevojka, o kojoj mještani nemaju ružne riječi, navodno je po struci medicinska sestra.

Majka je zadržana u bolnici.

 

Ključne riječi

Komentara 13

WO
Wookie
12:54 23.05.2010.

Što je ovo nego ubojstvo!!! Žena je medicinska sestra i nije znala da dijete treba utopliti nego je mislila da će jadnom djetešcu biti čisto ok na podu svinjca na betonu? I životinje imaju neki svoj nagon pa to znaju a kamoli ne ova krmača. U zatvor s njom!

Avatar 456852
456852
12:55 23.05.2010.

Jadna cura, valjda bi je to zadrto selo i kamenovalo da su saznali. I ti roditelji su super ljudi sigurno, zatucani idioti nepismeni... I to ti je 21 st. u HR, kakva vukojebina .....

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
12:51 23.05.2010.

Tipični Hrvatski roditelji,koji ništa ne primjećuju,pogotovu kod svoje djece.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije