Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tajno suđenje
Povratak na članak

Majci koja je htjela ubiti sina: Ispričaj istinu pa te neće osuđivati!

Počelo suđenje mladoj majci koja je pokušala zapaliti svog dječačića. Zbog zaštite djeteta isključena je javnost.

Komentari 7

Avatar Vuglec
Vuglec
13:07 10.11.2011.

U Hrvatskoj kad se roditelji razvedu, djeci onemogućavaju da mjesecima, a u nekim slučajevima i godinama da viđaju oca jer štite interes majke jer majka tako želi jer se preko djeteta osvećuje ocu. Kad očigledno poremećena osoba kao što je ova žena, vlastito dijete ide zapaliti jer nije u stanju razdvojiti vlastite potrebe i osjećaje od djetetovih, onda se na tako nešto gleda blagonaklono, evo već ima ponovne susrete sa traumatiziranim djetetom, a samo još malo pa će joj i vratiti dijete na zajednički život, a mogla bi proći i nekažnjeno jer ona je dijete rodila pa ga valjda može i ubiti!?

VL
PE
Pegaz
13:51 10.11.2011.

Kako mozes biti tako siguran da dijete isto nije bilo od prije traumatizirano, s obzirom na to sto je sve zajedno s majkom dozivjelo sto od oca, sto od njegove obitelji? Lijepo je gledati kako otac tuce majku, kao je clanovi njegove obitelji maltretiraju, to mislis? Takvi ljudi, po tebi, nisu poremeceni? Naravno da to ne opravdava pokusaj ubojstva djeteta, ali cinjenica jest da se u zadnji moment predomislila sto se malog tice i odvela ga van...prema tome, nije bas toliko poremecena.

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
14:18 10.11.2011.

10.11.2011. u 13:51h Pegaz je napisao/la: Kako mozes biti tako siguran da dijete isto nije bilo od prije traumatizirano, s obzirom na to sto je sve zajedno s majkom dozivjelo sto od oca, sto od njegove obitelji? Lijepo je gledati kako otac tuce majku, kao je clanovi njegove obitelji maltretiraju, to mislis? Takvi ljudi, po tebi, nisu poremeceni? _____________________________________________________________ Sve ovo što si napisala ne znamo dali se desilo, a ako se i desilo to nije opravdanje da se ubije vlastito dijete. Ovo dijete nije moglo birati roditelje, majka je punoljetna, otac je punoljetan sami su se izabrali. Ako je bila izložena nasilju pa mogla je uzeti dijete i otići s njime, pa čemu služe sigurne kuće, pa i do sada u te sigurne kuće uz mnogo majki koje su izložene nasilju, dolaze i one koje nisu nikad bile izložene nasilju, nego manipuliraju sustavom. Koliko god pokušavala ovo relativizirati, nema opravdanja za nasilje prema djeci pa bio to otac ili majka, a u našem sustavu i previše je slučajeva u kojima se interes majke stavlja ispred interesa djeteta.

VL
PE
Pegaz
14:39 10.11.2011.

Ocito nemas bas nekoga koga znas da je bio u takvoj situaciji. Vjeruj, vrlo cesto nije moguce samo tako uzeti dijete i otici s njime, a buduci su zivjeli u kuci s ostatkom njegove obitelji - vjerujem da joj je to bila nemoguca misija. Ja se nacelno, naravno, slazem s time da nitko (bila zena ili muskarac - jer i to se dogadja) ne bi trebao pristati zivjeti u nasilnickoj obitelji i trpiti takve stvari, ali vrlo cesto te osobe jednostavno nemaju drugog izbora: ili zato sto nemaju potporu okoline (vrlo cesto, okolina, pa niti obitelji zlostavljanih, ne vjeruju da se to dogadja - zasto, to samo oni mogu znati) ili zato sto se ne mogu uzdrzavati (odnosno sebe i dijete) i tko zna sto je tu sve. A ovo sto kazes da ne znamo da li se desilo - pise u clanku da ju je muz cesto znao istuci, a njegov brat joj nije placao za rad u kaficu - sto je definitivno jos jedan nacin zlostavljanja i iskoristavanja osobe, pa pretpostavljam da bas i nije imala potporu njegove obitelji

VL
PE
Pegaz
14:42 10.11.2011.

Ja ne pokusavam nista relativizirati, usput. Mislim da to vise cinis ti, svojim stavovima o \"majkama koje manipuliraju sustavom\", kojih sigurno ima i moze ih biti sram, ali nisu toliko bitna brojka u ukupnoj brojki zena koje traze pomoc... ss druge strane, vrlo cesto se bahato ponasanje oceva smatra necim normalnim jer oni su ipak glave familije i trebaju svih staviti na red, sto je totalni bullshit

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
15:08 10.11.2011.

Kako su B.a.b.e aktivne. Ovdje je riječ o pokušaju ubojstva mldb. djeteta kojem su nanesene fizičke i psihičke traume za cijeli život. Sustav je već omogućio ponovne kontakte, biti će zanimljivo vidjeti kako će sustav dalje reagirati i dali će štititi interes mldb. djeteta ili ove tzv. majke.

VL
PE
Pegaz
15:27 10.11.2011.

Kako god...ocito ne shvacas da se u nekim stvarima slazemo, ali mislim da ne mozes tako generalizirati stvari, to je sve. B.a.B.e? Nemam pojma, ja s njima nemam nista. Ti?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.