Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija

Majci javili da se Ivan teško budi. Kasnije su joj rekli da je umro

'                               '
Foto: ''
1/3
12.04.2013.
u 19:03

Očajna sestra: Mami ništa nisu govorili, na kraju joj nisu rekli ni kad je točno umro

Smrt 16-godišnjeg Ivana Došena, gimnazijalca iz Hrvatske Kostajnice, koji je umro u četvrtak u sisačkoj bolnici nakon operacije krajnika, šokirala je njegove sugrađane. Obitelj, prijatelji i susjedi okupljeni kod Došenovih i dalje ne vjeruju da mladića više nema.

Na obdukciju u Zagreb

Devetnaestogodišnja sestra Valentina ispričala je što se događalo posljednjih dana. Ivan se s majkom Višnjom uputio u Sisak u bolnicu "Dr. Ivo Pedišić" u srijedu ujutro. Sve je bilo u redu, a operacija je bila zakazana za četvrtak ujutro.

– Bio je prvi na redu. Mami su javili da se teško budi iz narkoze i da dođe u bolnicu. Znam da je čekala satima, nitko joj nije ništa govorio, a onda su samo rekli da je Ivan umro. Saznali smo i da je strka u bolnici zbog Ivana taj dan trajala još od pola 10 ujutro, a mami ništa nisu govorili sve do 13 sati. Nikakvog dodatnog objašnjenja nije bilo, a nisu nam rekli ni kada je točno umro – kazala je neutješna Valentina, inače studentica u Zagrebu. Dodaje kako je Ivan bolovao od reumatskog artritisa, zbog kojega je pio i lijekove.

– Bavio se sportom, često su mu naticali zglobovi, pa je malo bio i boležljiv zbog toga. Zato je i išao vaditi krajnike – ispričala je Ivanova sestra Valentina. Roditelji Višnja i Davor neutješni su zbog gubitka mlađeg sina, a jučerašnje jutro proveli su u sisačkoj bolnici. Išli su ga zadnji put pogledati. Slučaj su preuzeli policija i Državno odvjetništvo koji sada istražuju uzrok smrti. Tijelo je prevezeno u Zagreb, gdje će se u jednoj bolnici izvršiti obdukcija.

– Čim dobijemo nalaze, izvijestit ćemo javnost. Dok je istraga u tijeku ne možemo davati komentare – kazao je Srećko Pejnović iz Policijske uprave Sisačko-moslavačke. Slučaj nije htio komentirati ni glasnogovornik bolnice dr. Miroslav Anadolac, kazavši samo da su poduzete sve potrebne radnje, a slučaj je dalje u rukama tužiteljstva i policije.

U tuzi je i Srednja škola Ivana Trnskog, u kojoj je Ivan pohađao drugi razred opće gimnazije.

Školskim hodnicima, kojima obično odzvanja smijeh đaka, vladala je ledena tišina. Đaci su se uza suze pozdravljali od dragog prijatelja. U razredu su se izmjenjivali đaci paleći svijeće, a postavili su i njegove fotografije.

– Puno te volimo, uvijek ćeš živjeti s nama, uvijek ćemo te se sjećati. U našim si srcima – poručili su prijatelji. Opisali su ga kao veselog, uvijek nasmijanog mladića i velikog ljubitelja nogometa. "To je dečko koji ne bi mrava zgazio. To je dečko koji nije imao ni jednog neprijatelja. To je dečko koji je imao zarazan smijeh. To je dečko s kojim nikad nije bilo dosadno. To je dečko koji je bio talentiran za sve. To je Ivan Došen. R.I.P. Uvijek ćeš mi ostati u srcu", napisao je na Ivanovu profilu na Facebooku njegov prijatelj.

Vatrogasne počasti

Osim što je bio uspješan nogometaš te ima i priznanje za najboljeg igrača na turniru iz 2011. godine, bio je i član mladeži Dobrovoljnog vatrogasnog društva Hrvatska Kostajnica.

– Bio je uspješan na svim vatrogasnim natjecanjima. Bit će pokopan uza sve vatrogasne počasti – kazao je gradonačelnik Tomislav Paunović, ujedno i predsjednik DVD-a Hrvatska Kostajnica.

Ivanovi prijatelji, ali i brojni drugi Kostajničani, na Facebook stranici hrvatske Vlade zatražili su hitnu istragu te očitovanje ministra zdravlja Rajka Ostojića o tom slučaju.

>>Mladić (17) umro nakon operacije krajnika, policija pokrenula istragu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije