Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Švicarci tvrde

Maiolo je dugo pripremala napad na Papu kojem je htjela izgrepsti lice

Maiolo vjeruje da je s drugog planeta
REUTERS
07.01.2010.
u 09:58

Švicarski list Blick objavio je razgovor s najboljom prijateljicom Susanne Maiolo, djevojkom koja je preskočila ogradu i srušila Papu na polnoćki.

Talijansko-švicarska djevojka Susanna Maiolo (25) koja je prije polnoćne mise u bazilici svetog Petra skočila prema Papi i srušila ga (kardinal Roger Etchegaray je tada slomio bedrenu kost) pripremala je svoj dolazak u Vatikan. U ljeto 2009. pisala je, pod imenom svoje prijateljice, prefekturi Papinske kuće tražeći ulaznice za polnoćku. Taj detalj iznio je švicarski list Blick koji je objavio razgovor s najboljom prijateljicom Susanne Maiolo.

Već je na Badnjak pokušala skočiti na Papu
- Ona na drugačiji način gleda svijet i vjeruje da je došla s drugog planeta - priča o Susanni njezina prijateljica koja je pokazala i pismo iz Vatikana u kojem se kaže kako će dobiti tri ulaznice, koliko je i tražila za sudjelovanje na polnoćki. Nitko nije htio otići u Rim sa Susannom, pa je otišla sama 21. prosinca.

Već je na Badnjak 2008. pokušala skočiti na Papu, ali ju je tada, prije nego li je preskočila pregradu, zaustavio šef vatikanske žandarmerije. Zbog toga nije ponovno na svoje ime tražila ulaznicu za polnoćku. Kada je preuzimala ulaznice u prefekturi Papinske kuće, Susanna se predstavila pod imenom prijateljice kazavši da je zaboravila ponijeti dokumente. Dobila je ulaznicu te uspjela preskočiti pregradu, koja je dijelila vjernike od procesije, i u padu povući papu Benedikta XVI. za palij.

- Nije htjela nikome nanijeti zlo, stavila bih ruku u vatru - govori Susannina prijateljica. Francuska novinska agencija "I Media", međutim, drži da je Maiolo htjela izgrepsti Papino lice, a ne zagrliti ga kako je izjavila.

Zbog Susanne pooštrene mjere sigurnosti u Vatikanu
Sud države Grada Vatikana treba donijeti odluku hoće li protiv Susanne, koja se nalazi u zdravstvenoj ustanovi u mjestu Subiacu pokraj Rima, pokrenuti neki proces. Predsjednik suda Giuseppe dalla Torre iznosi mogućnost da se djevojku ne procesuira zbog njezina labilna psihičkog stanja. Papin osobni tajnik mons. Georg Gänswein otišao je posjetiti Susannu u bolnicu 31. prosinca. Spominje se i mogućnost da je primi papa Benedikt XVI. U međuvremenu su u Vatikanu pooštrene mjere sigurnosti i pregrade koje dijele Papu od vjernika bit će ubuduće šire odnosno bit će veći razmak između Pape i vjernika.

Ključne riječi

Komentara 9

GE
gembes
15:50 07.01.2010.

Na svaki nacin je htela postici da cjeli svjet o njoj govori. A vjerojatno je bila pod uticajem droge. Trebali bi malo vise saznati ko su njeni roditelji.

OB
-obrisani-
11:50 07.01.2010.

Silvije, kako moze covijek u tvojim godima pisati ovakve gluposti? Hrraaaachhh pljuccc!

OB
-obrisani-
12:11 07.01.2010.

nije cura kriva što je duševno bolesna to je isto kao da optužujemo nekog zato jer ima rak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije