Naslovnica Vijesti Svijet

Mafijaške organizacije ukrale milijune koji su trebale ići za prihvat migranata

Ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini pozdravio je policijsku akciju jer je već duže vremena kritizirao humanitarne organizacije zbog uzimanja novca od sustava za prihvat migranata
02. srpnja 2019. u 16:14 5 komentara 489 prikaza
Migranti u Italiji
Foto: Reuters/Pixsell

Lažne humanitarne organizacije povezane s talijanskom mafijom 'Ndranghetom uzele su milijune eura od javnih fondova nakon što su dobile tendere za prihvat migranata, objavila je talijanska financijska policija.

Carola Rackete Berlin traži puštanje Kapetanica koja spašava migrante izlazi pred sud: 'To nije čin nasilja, već neposluha'

The Guardia di Finanza objavila je u izjavi da je uhićeno 11 ljudi. Jedna osoba je ostala u pritvoru, pet je u kućnom pritvoru a pet ne smije napustiti grad u kojem živi.

Između 2014. i 2018. pet humanitarnih organizacija dobilo je ugovore za prihvat migranata u sjevernim pokrajinama Lodiju, Parmi i Paviji vrijedne oko 7, 5 milijuna eura, objavila je policija.

Od te su svote osumnjičeni, koji su optuženi za prijevaru i pranje novca, uzeli oko 4,5 milijuna eura za "osobne svrhe", navela je Guardia di Finanza.

Sea-Watch 3, Carola Rackete Kapetanica Sea-Watcha: 'Samo sam željela iscrpljene migrante iskrcati na kopno'

Mafijaši 'Ndrangheta također su iskoristili humanitarne organizacije da izvade neke svoje članove iz zatvora, kako bi ih registrirali kao zaposlenike u tim organizacijama.

U Italiji nije rijetkost da nekim osuđenicima bude dopušteno služiti kaznu izvan zatvora ako rade za zajednicu ili njihov rad bude na  neki drugi način  društveno koristan.

Talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini, koji hoće ograničiti migraciju i dugo vremena je optuživao humanitarne organizacije da uzimaju novac sustava za prihvat migranata, pozdravio je policijsku akciju.

Matteo Salvini ZVONO ZA UZBUNU Žica na talijanskoj granici udarac je ideji EU

"Manje (migrantskih) dolazaka i manje novca za (profesionalni) prihvat migranata: na taj način štedimo novac, branimo Italiju i ulažemo u zapošljavanje više policije. Party je gotov", poručuje Salvini u tvitu.

 

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas