Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRUTALNA UBOJSTVA

Mafija odsijecanjem udova šalje jasnu poruku

jarun
Jurica Galoić/PIXSELL
09.03.2010.
u 20:53

Obično su u pitanju ubojice koji se žele riješiti tijela kako njihov zločin ne bi bio otkriven.

Kad mafijaši unakaze nečije tijelo, obično žele poslati vrlo jasnu poruku i ne trude se prikriti identitet žrtve. Odsječene ruke u simbolici sicilijanske mafije znače “nemojte ni pomišljati na osvetu”. Po odsijecanju udova ubijenima bio je poznat Pino Scarpuzzedda Greco, koji je unatoč visokom rangu u mafiji i dalje vlastoručno ubijao iz čiste krvoločnosti. Kad je u pitanju ubojstvo iz koristoljublja, unakaženo tijelo bez glave i ruku znači da je ubojici stalo da žrtva ne bude identificirana.

Obično su u pitanju ubojice koji se žele riješiti tijela kako njihov zločin ne bi bio otkriven. Česta karakteristika “amaterskih” ubojstava jest ostavljanje trupla na nekom pustom mjestu, poput javnoga parka. Takav je bio slučaj Michaela Gilberta kojega su obezglavljena ostavili u umjetnom jezeru Plava laguna u Aderseyju u Engleskoj u svibnju 2009. godine.

Ključne riječi

Komentara 3

MP
mparac3
21:46 09.03.2010.

Policija nam, na taj nacin - salje jasnu poruku.......

MP
mparac3
21:27 09.03.2010.

Srbin je, 15.03.2008., zaklao mladica i ostavio truplo u zagrebackom javnom parku. Zlocinac priznao zlocin, pokazao mjesto gdje je odbacio noz, nu - hrvatska policija to nije mogla rijesiti....

MP
mparac3
21:24 09.03.2010.

Cigani su, svojevremeno, ubili i zapalili covjeka (Horvata) i ostavili truplo u zagrebackom parku. Hrvatska policija to nije mogla rijesiti......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije