Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavljeno suđenje

Mafalani: 'Netko me nadzire, neki frajer sa slušalicom u ušima'

Amir mafalani
POOL/PIXSELL
22.03.2010.
u 10:05

Preslušavanjem audiosnimki danas je nastavljeno suđenje optuženima za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića.

ZAGREB – Preslušavanjem dvadesetak tajno snimljenih razgovora, čitanjem SMS-ova i pregledom datoteka u zaplijenjenim računalima jučer je nastavljeno suđenje Robertu i Luki Mataniću, Amiru Mafalaniju, Bojanu Guduriću i Slobodanu Đuroviću za likvidaciju Ive Pukanića i Nike Franjića 23. listopada 2008. godine.

Preslušano je više od 20 snimaka nastalih 27., 28. i 29. listopada 2008., nekoliko dana nakon Pukanićeva i Franjićeva ubojstva.

Najupečatljiviji razgovor odigrao se između Roberta Matanića i Amira Mafalanija. Matanić ga je morao smirivati jer je ovaj primijetio policajce ispred kuće. Nekoliko puta ga je zvao 29. studenog, a ovaj mu je kazao neka zapiše broj registracijske tablice.

R. Matanić nije se javljao

Isti dan R. Matanić čuo se s djevojkom Adrijanom pa joj ponavljao neka u druga dva mobitela potraži broj spremljen pod nazivom “Šajka HR”, “Šajka 95“, odnosno Miće ili Milenka 95 (Milenko Kuzmanović, op. a.).

Razgovor odvjetnika Zorana Pilipovića, tadašnjeg branitelja R. Matanića, s A. Mafalanijem završio je ulaskom policije kod Mafalanija. Naime, R. Matanić se nekoliko dana nije javljao na telefon (zbog uhićenja), a nakon kratkog razgovora s Pilipovićem u pozadini se u jednom trenutku čulo: “Dolje!” Na pod!” “Policija!”.

Razgovori između R. Matanića i Gudurića odigrali su se 28. listopada, i to zbog navodnog bijega u Banju Luku, a u nekoliko kratkih SMS-ova spominje se “drug” koji će ih dočekati u B. Luci, a najvjerojatnije je riječ o Željku Milovanoviću.

U računalu Ž. Milovanovića našla se, među ostalim, i “skinuta” tjeralica Interpola za njime, fotografije dječaka s pištoljima marke desert eagle i on sam kako pozira pokraj šest pušaka i nekoliko pištolja. Pregledani su i dokumenti s mnogo ponuda, skinutih s internetskih stranica, a vezanih uz razno oružje: sig sauer – pištolj i puška ssg 3000, colt, beretta, glock... Prije kraja suđenja Bojan Gudurić je ponovno izjavio sutkinji Ivani Kršul kako želi otkazati svog odvjetnika koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti.

Svjedok u opasnosti

– Ne možete ga otkazati. Morate angažirati drugog odvjetnika – kazala mu je sutkinja.

– Angažirao sam Snježanu Gašić – kazao je Gudurić. Sutkinja mu je na to rekla da mora dobiti punomoć u spis i da će tek onda donijeti rješenje o tome.

Tužitelj je tražio da se svjedočenje jednog svjedoka ne snima i ne fotografira u sudnici zbog opasnosti za njegov i život obitelji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije