Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još godinu zatvora

Mafalani: Dokazali ste da nemam ništa s ubojstvom Pukanića

'07.12.2010., Opcinski sud, Vrbovec - Sudjenje Amiru Mafalaniju za ilegalno posjedovanje oruzja. Mafalanija dovode na sud uz velike mjere osiguranja.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
'Jurica Galoic/PIXSELL'
10.10.2011.
u 20:02

Amir Mafalani, osuđen za pomaganje u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, dužan je 236.000 kn jer nije platio bijelu tehniku.

Amir Mafalani, nepravomoćno osuđen na 16 godina zatvora za pomaganje u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, uz jake mjere osiguranja na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu dobio je godinu dana zatvora jer je 2008. naručio i nije platio hladnjake, perilice za rublje i suđe..., oštetivši tvrtku Reithofer za 236.000 kn. Prema presudi, Mafalani je od 25. kolovoza do 11. rujna 2008. zatražio od Dučkića, koji mu je tada bio prijatelj i koji je uvjetno osuđen, da se upiše kao odgovorna osoba poduzeća Centar konto i preda mu dokumentaciju tvrtke. Predstavljajući se kao Davor Marić, od Reithofera je naručio robu vrijednu 249.585 kn, na koju je plaćen samo predujam od 13.443 kn. Mafalani, protiv kojeg se vodi pet postupaka zbog prijevare, poricao je krivnju, tvrdeći da je nedužan. U travnju 2008. kupio je tvrtku s Dučkićem jer se htio baviti trgovinom, no ne na svoje ime jer je 2004. bio na svim naslovnicama kao osoba osumnjičena za 12 ubojstava u Bugarskoj.

- Znam da ćete me osuditi, dajte mi barem neku uvjetnu osudu. Mogu se zahvaliti tužiteljstvu i odjelu gospodarskog kriminaliteta PU zagrebačke jer se ovim postupkom ruši ključni dokaz zbog kojeg sam osuđen na temelju signala telefona za ubojstvo Pukanića i Franjića. Nisam mogao u isto vrijeme stalno nadzirati Pukanića i biti u poduzeću i naručivati robu. Ni Saibaba, ni velečasni Sudac ne mogu u isto vrijeme biti na više mjesta. (dij)

Komentara 10

TO
Toni50
21:04 10.10.2011.

Tipično novinari se izredaju ispišu se optužnice stvori se u javnosti putem propagande krivica i onada je lako djeliti godine i godine zatvora .. To je jeftini trik koji pali uvijek. Slučaj Sanader tko prati šta pa sve mu jeje več određeno može on govoriti i tvrfditi i dokazivati što god želi ... Onaj tko nije imao priliku vidjeti kako funkcion ira sud iz bliza taj nemože da si zamisli sud - pravda veze nemaju jedno sa drugim ! Samo zakon, zakon suda jačega sa prijateljima suda-ca su pobjednici ....

OB
-obrisani-
21:07 10.10.2011.

sudjelovao u pripremi ubojstva i veli: nisam kriv hihhihihi

JA
jamanuša
20:46 10.10.2011.

...to su samo mali miševi velikih udbaša- tajkuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije