Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mađarski beskućnici nasljeđuju milijarde

Novac
Arhivska fotografija
02.12.2009.
u 13:46

Beskućnici koji skupljaju smeće kako bi preživjeli na ulicama Budimpešte naslijedit će nekoliko milijardi eura od nedavno preminule bake.

Dvojica braće iz Budimpešte koji kako bi preživjeli prodaju otpad koji pronalaze na ulicama toga grada naslijedit će nevjerojatnih 4,5 milijardi eura.
   
Naime, baka Geze i Zsolta Peladija bila je njemačka bogatašica s kojom su kontakt izgubili još prije mnogo godina, a prije nekog vremena s braćom je u kontakt stupio odvjetnički ured koji je preuzeo brigu o ostavštini bogatašice koja je preminula u njemačkom Baden-Wuertembergu.
   
Beskućnici su rekli kako će im se od sada život drastično promijeniti te da će u slučaju da zaista dobiju novac napustiti špilju u kojoj trenutačno žive.
   
Najveća je želja braće pronalazak partnerica što je do sada bio nedosanjani san, no s tolikim novcem i ta bi se želja ubrzo mogla ostvariti.
   
Njemački zakon propisuje da obitelj nasljeđuje dio ostavštine, a budući da je kći nepoznate bake također preminula, novac bi trebao završiti u rukama unučadi odnosno Zsolte i Geze te njihove sestre koja živi u SAD-u.

Ključne riječi

Komentara 2

VU
Vukovar91
16:11 02.12.2009.

VIC STOLJECA!! Neko ce se pobrinuti i opet ce ostati beskucnici!!!

KA
Kamenjak
14:05 02.12.2009.

Napustiće špilju, ova je dobra. Sad će ih žicati premijer da mu posude malo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije