Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOĆNA ENERGETSKA KOMPANIJA
Povratak na članak

Mađarski državni div stigao u Hrvatsku, imenovali i direktora

Mađarska je tvrtka nedavno zakupila gotovo polovicu kapaciteta budućeg LNG terminala na Krku

Komentari 15

SI
sisavac
14:14 28.08.2020.

treba znati jednu činjenicu, da su mađari jako dobro svjesni svoje pozicije, geografske, i da samo žele osigurati iz više pravaca dobavu plina. jer sa aktiviranjem sjevernog toka, kroz ukrajinu će teći jako malo plina, a s obzirom na stanje u ukrajini, ta zemlja nema novca za održavanje, servisiranje i popravak ogromnog plinovoda koji joj je ostao još iz sovjetskih vremena, pa će ucjenjivati sve koji više na tom plinovodu, i ruse kao dobavljače, i ona na kraju cijevi, potrošače. radi toga i slovačka gubi fini novac, pa je odjednom zahladila odnose sa rusima, sve zbog novca. lng priča košta, taj plin je skuplji 40-ak % od onog iz cijevi, i tu staje svaka daljnja priča. mi ćemo kroz cijenu plina, u sklopu famozne naknade za sigurnost u opskrbi, pokrivati stvarne gubitke lng terminala i osiguravati im najmanje 40 mil kuna čistog profita godišnje, nakon oporezivanja. bili smo protiv družbe adria, protiv južnog toka, pa sad imamo lng, koji će nas samo koštati, mi ćemo kao država jako malo zarađivati na njemu, jer će terminal svoj prihod imati siguran, ako nešto usfali, tu je naknada, tu smo mi, ovce, stalno za šišanje!

VL
Avatar bimbopus
bimbopus
13:29 28.08.2020.

zašto Madjarskoj ?? , da nije u poveznici sa odkupom INE ?

VL
SV
sven222
13:22 28.08.2020.

Što će dotični dobiti kao nagradu zato što su zakupili"gotovo" pola kapaciteta LNG terminala. Učinili su uslugu onima koji forsiraju LNG terminal, a znamo tko su to i koja je nagrada!!?? Možda HEP pa da onda ovisimo o Mađarima u u energetici?! Zašto bi to bilo čudno jer naši prvenstveno gledaju svoj privatni interes...

VL
DU
Deleted user
18:24 28.08.2020.

Evo dragi građani i građanke Hrvatske prilike da dokažete koliko cijenite i poštujete svoje. Neka se nitko ne priključi na tu tvrtku i sve rješeno!

VL
TA
Talleyard
12:52 29.08.2020.

Imali smo mi energetskog diva za cijelo okruženje, INA-u koju je Račanova mafija prodala 25 %+1 dionicu za siću od 505 milijuna $, kada je ta tvrtka bila vrijedna sa nalazištima u Siriji više od 15 milijardi $. Tko je ikada odgovarao za taj naveći kriminal u Hrvatskoj, niti to ikoga interesira, a naročito komunjarske medije.

VL
DP
delmata.pakleni.otok
13:11 29.08.2020.

deja vu 😂😂😂😂 historia magistre vita est 😂😂😂😂😂

VL
TI
Tigar60
07:18 29.08.2020.

Dosta mi je tih mađara, previše su se osilili. Treba tome stat na kraj. Povijest se ponavlja.

VL
ST
Stipan
23:25 28.08.2020.

Mađarskoj smo ,davno, prodali i krunu, zašto nebi i sve ostalo.

VL
NE
Neutralac
23:10 28.08.2020.

I u cemu je problem??

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.