Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve veći priljev izbjeglica

Mađarska se sprema zapečatiti granicu s Hrvatskom

mađarska, ograda, imigranti, granica
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
01.10.2015.
u 18:47

Mađarska vlada čeka da se Austrija i Njemačka izjasne žele li primiti još migranata nakon čega će odlučiti hoće li podići ogradu na granici s Hrvatskom

Mađarska vlada danas je najavila da je zbog sve većeg priljeva izbjeglica spremna podići ogradu na granici s Hrvatskom, kao što je to već učinila sa Srbijom, no čeka da Austrija i Njemačka odluče žele li primiti još migranata. 

Janos Lazar, predstojnik ureda mađarskog premijera Viktora Orbana, kazao je da su austrijski čelnici odbacili ideju tranzitnog koridora kroz Mađarsku koji bi omogućio da migranti nastave svoj put prema Austriji i Njemačkoj. 
– Da postoji koridor, on bi se mogao uspostaviti tek nakon što Mađarska zapečati svoju granicu s Hrvatskom – kazao je Lazar. Objasnio je i da bi se u tom slučaju granica mogla prelaziti samo na službenim graničnim prijelazima.

Hrvatska policija danas je pak izvijestila da je više od 90.000 migranata u manje od dva tjedna prošlo kroz Hrvatsku otkako je Mađarska zapečatila granicu sa Srbijom.

Reuters javlja da se Mađarska sprema zatvoriti prijelaz Zakany – Botovo i tako prepriječiti daljnje prodiranje izbjeglica u Europu. Tamo se već nalaze teški strojevi koji krče drveće, a uzduž bodljikave žice niče ograda od tri metra. Sve to upućuje na to da bi se granica koju i dalje prelazi na tisuće migranata na putu prema Austriji mogla blokirati vrlo brzo, a ako do toga dođe, migranti će vjerojatno biti preusmjereni prema Sloveniji ili će pak ostati u Hrvatskoj. 

>>Izbjeglice i dalje pristižu u Hrvatsku, dosad ih u zemlju ušlo više od 90.000

>>'Južni pravac neće biti otvoren za izbjeglice jer je to puno teži put'

Komentara 30

Avatar Retardo
Retardo
19:15 01.10.2015.

Njemačka je danas rekla da je "dosta", Austrija je rekla da ako je Njemačkoj dosta onda je i njoj dosta i da će uporabiti i silu protiv migranata, Mađarska je rekla da zatvara granicu kad Austrija i Njemačka kažu dosta, za koji dan ćemo imati punjenje od 10000 migranata na dan, i pražnjenje od 5 migranata, do nove godine će ih ovdje biti 300.000 i biti će jako ljuti što ne mogu dalje, na što su Zoka i Ostoja rekli: "Brlj, brlj, žbrlj"

Avatar juricamesko
juricamesko
19:28 01.10.2015.

našeg Nerona i njegova pobočnika treba postaviti za čelnike hrvatske turističke zajednice. pobrinuli su se da hrvatska produži sezonu. imati ćemo 150-200 tisuća turista na našem trošku tijekom zime i proljeća.

Avatar Bik
Bik
19:21 01.10.2015.

sasvim prirodna reakcija,kad je neko lud sklonis se od njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije