Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaštita neba

Mađarska oporba: Ministar je lagao o Hrvatskoj i zato tražimo ostavku

MiG
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
19.03.2014.
u 22:09

Hende je izjavio da zna da je njegova izjava “izazvala reakcije u Hrvatskoj”, no da će sve riješiti diplomatskim putem.

Mađarska opozicija traži smjenu ministra obrane Csabe Hende nakon što je MORH demantirao navode da je Hrvatska od Mađarske zatražila zaštitu zračnog prostora.

“Ministar je lagao”, govori Agnes Vadai iz Demokratske koalicije, a socijalistica Marta Demeter optužuje ga za “najveći gaf u vanjskoj i obrambenoj politici” te dodaje da “takve izjave predstavljaju sigurnosni rizik”. Hende je izjavio da zna da je njegova izjava “izazvala reakcije u Hrvatskoj”, no da će sve riješiti diplomatskim putem.

>> Kako je došlo do zabune da će Mađari preuzeti nazdor zračnog prostora RH

Komentara 2

NV
novo vriijeme
09:24 20.03.2014.

Da, ali Mađarski ministar kaže da je naša pomoćnica ministra obrane pred 6 ministara obrane različitih zemalja rekla da računamo na NATO a posebno na mađare. I da mađarski ministar nemože doći k sebio d čuda koliko su Hrvati pokvareni kada sada to negiraju. Pa i tih 6 ministara drugih zemalja su to čuli. Kako se sramotimo gdje god stignemo, nije čudo da nitko ovdje ne dolazi i ne investira, kraj ovakvih mutikaša i lažljivaca i neće.

DU
Deleted user
11:43 20.03.2014.

plan,, b,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije