Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Viktor Orban:

'Mađari imaju jednu staru želju, a ta je da Srbije što prije uđe u EU'

Viktor Orban
Reuters/PIXSELL
13.04.2016.
u 16:20

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić zahvalio se Orbanu istaknuvši kako posebno cijeni što Mađarska Srbiju ničim ne ucjenjuje i ne ograničava.

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je u Subotici kako Mađarska želi da Srbija što prije postane članica EU, na čemu mu je srbijanski premijer Aleksandar Vučić zahvalio istaknuvši kako posebno cijeni što ta zemlja Srbiju ničim ne ucjenjuje i ne ograničava. Dvojica premijera obišli su u Subotici novi pogon mađarske kompanije „Masterplast“, koja je za proširenje kapaciteta dobila financijske poticaje Mađarske i Srbije.

Orban je tom prigodom rekao, kako prenosi agencija Tanjug, da Mađari "imaju jednu staru želju" - da Srbija što prije postane članica EU, jer je to, naveo je, u interesu svih građana Srbije, Mađara koji žive u Srbiji, ali bi bilo dobro i za Mađarsku i za EU. - Ako ne budemo uspjeli održati dobru suradnju, ako vlade u Mađarskoj i Srbiji ne budu smatrale važnom tu suradnju, onda ni gospodarski rezultati neće moći opstati - rekao je Orban.

Orban je također pohvalio srbijansko vodstvo za "uspješnu i hrabru politiku" čestitavši Vučiću što je Srbiju učinio "uspješnom zemljom i dobrim susjedom Mađarske".  Pozvao je Mađare koji žive u Srbiji da izađu na predstojeće izbore i sudjeluju u donošenju odluka, navodeći da je važno da imaju jake zastupnike njihovih interesa u Beogradu i u parlamentu. Mađarski ministar vanjskih poslova Peter Sijjarto također je, prilikom nedavnog posjeta, rekao da Srbija zavrjeđuje biti članica EU i da bi on, da je Srbin, glasovao za Srpsku naprednu stranku (SNS) Aleksandra Vučića.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić zahvalio se Mađarskoj na potpori Srbiji, navodeći da ta zemlja ničim ne ucjenjuje Srbiju i ne ograničava je te da to Srbija poštuje i cijeni, prenio je Tanjug. U mađarskoj manjinskoj zajednici u Vojvodini se dolazak mađarskog premijera Viktora Orbana ocjenjuje kao davanje potpore Savezu vojvođanskih Mađara (SVM), koji je imao predstavnike u vladi Aleksandra Vučića, a najavljuje koalicijsku suradnju i poslije parlamentarnih izbora 24. travnja.

>>Zbog ljudi poput Orbana moguć je rat i u Europi

Komentara 50

JA
jalnus
19:10 13.04.2016.

Orban je svjetski drzavnik a vi decki malo manje otrovnih komentara na svoje bivse gospodare cija je poslovica: Horvath nem ember.

PA
pavo
19:30 13.04.2016.

Što nas Hrvate briga o čemu su razgovarali srbski i madjarski politički čelnici!? Gdje bismo stigli kad bismo pratili o čemu razgovaraju prigodom njihovih susreta na primjer talijanski i austrijski, pa austrijski i njemački, pa švicarski i francuski čelnici ii t.d. Mnogim političkim čelnicima nekih europskih zemalja u hrvatskim novinama nikad se ne spomene niti ime, a o srbskim čelnicima se piše detaljno i svaki ih se dan spominje. Koji je tome razlog? Možda u tome što su oni osobno ne tako davno bili sudionicima u krvavoj agresiji na Hrvatsku, što su neki hrvatski gradjani na žalost gledali i još uviek gledaju s odobravanjem.

Avatar poljicanin
poljicanin
18:31 13.04.2016.

Ako je samo želja,mislim ne mora se ispuniti baš svaka želja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije